Keerpunt trekt verkiezingsuitslag in twijfel

LAND VAN CUIJK | Keerpunt Land van Cuijk trekt de uitslag van de herindelingsverkiezingen in twijfel. De partij van lijsttrekker Ben Litjens geeft aan dat de verkiezingen op ‘onrechtmatige wijze van buitenaf zijn beïnvloed’. De partij vraagt om een zorgvuldig onderzoek door een onafhankelijk bureau, én nieuwe verkiezingen. 

In een bezwaarschrift laat de lijsttrekker weten dat er onjuiste informatie zou zijn verstrekt en hacking heeft plaatsgevonden. Ook zouden er nepadvertenties zijn geplaatst, uit naam van de partij. Keerpunt is een onderzoek gestart.
Met de nepadvertenties doelt Litjens onder andere op een onjuiste publicatie in één van de uitgekomen verkiezingskranten. Hierin is een artikel, voorzien van Keerpuntlogo, geplaatst met als titel ‘Klimaatverandering niet door mens veroorzaakt’De politieke partij uit Escharen reageerde fel op het verschenen artikel: “Dit artikel is buiten Keerpunt tot stand gekomen. Het is ook geen standpunt van Keerpunt, zoals u in ons partijprogramma kunt zien. Evenmin is het niet van ons afkomstig.” Het artikel is geplaatst namens een oud partijlid, wiens naam nog in de advertentie vermeld stond.
De uitslag van de herindelingsverkiezingen waren allerminst gunstig voor Lintjes en zijn partijgenoten. De partij greep naast een zetel, tegen de eigen verwachtingen in. “Volgens de peiling en bezoekers van de site waren we goed voor 3 of 4 zetels.” Daarom tekent hij bezwaar aan.

Bewijs
De organisatie achter de herindelingsverkiezingen verklaarde de bezwaren van Keerpunt ongegrond. Naar Litjens zeggen ‘wuifde burgemeester Karel van Soest de bezwaren weg'. Dit op grond van het gegeven dat uitslagmodule niet aan het internet is gekoppeld en hacking dus onmogelijk is. "We hebben bewijs dat het gebeurd is”, stelt Litjens. "Het is niet niks!”