Time-out-voorziening in Lith

LITH | De gemeente Oss, woningcorporatie Mooiland en Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis werken samen om een time-out voorziening te realiseren in het wooncomplex Huismanspark in Lith. Deze voorziening is nieuw voor de regio Noordoost-Brabant. 

In de time-out voorziening kunnen inwoners uit tien gemeenten geplaatst worden: Oss, Bernheze, Boekel, Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill, Landerd, Sint-Anthonis en Uden. De woningen in het Huismanspark zijn voormalige seniorenwoningen. Op dit moment verhuurt woningcorporatie Mooiland de woningen aan inwoners die tijdelijk en vaak snel een woonplek nodig hebben. Vanaf 2022 worden 12 van de 24 appartementen vrijgehouden voor zogenoemde ‘time-out plekken'. Hier kunnen inwoners tijdelijk terecht om tot rust te komen. Het biedt de zorgverleners de kans om de vervolg-zorg in de thuissituatie goed te regelen.
Een time-out voorziening biedt tijdelijke opvang en zorg aan inwoners in de regio. Deze inwoners verlaten even de eigen woning, omdat zij in psychische nood verkeren en een rustige omgeving nodig hebben. Deze ‘time-out'-periode biedt hulpverleners de kans om de zorg in de thuissituatie of een nieuwe opvangplek te regelen.