Zicht op bouw De Heikant

GENNEP | Als het aan de gemeente Gennep, projectontwikkelaar CRA en grondeigenaar Dichterbij ligt, wordt de impasse in plan De Heikant doorbroken. De realisatie van 270 woningen waarvan 100 voor mensen met een verstandelijke beperking zou dan eind 2023 gereed kunnen zijn. Het leeuwendeel (170 woningen) is voor de particuliere markt. Ook komen er in het gebied vier woonwagenplaatsen.

Als gevolg van de crisis op de woningmarkt kwam in 2015 de bouw van 300 woningen stil te liggen. Er waren toen 150 woningen gebouwd. Er werd een beëindigingsovereenkomst en een nieuwe samenwerkingsovereenkomst opgesteld. Door een verschil van inzicht tussen CRA en Dichterbij werden deze overeenkomsten niet ondertekend. Het plan De Heikant lag sindsdien stil. Nu de problemen tussen beide partijen zijn opgelost kan een nieuwe overeenkomst en bouwprogramma opgesteld worden.
De bouw van 100 woningen voor mensen met een verstandelijke beperking is opzienbarend, zeker gezien het feit dat de woningen geclusterd en vrij van de reguliere woningen gebouwd worden. Ten tijde van de start van De Heikant hanteerde Dichterbij het standpunt dat cliënten van Dichterbij gehuisvest zouden in de gemeenschap.