Drie grote klepperaars trekken de aandacht van de passanten bij de entree van ooievaarssstad Gennep. (Tekst en foto: Jos Gröniger)
Drie grote klepperaars trekken de aandacht van de passanten bij de entree van ooievaarssstad Gennep. (Tekst en foto: Jos Gröniger) Foto: Jos Gröniger

Ooievaarstrio strijkt neer op rotonde Brabantweg

GENNEP |  Dat op het oude stadhuis, in uiterwaarden van de Niers of in het buitengebied van Gennep ooievaars klepperen of pootjebaden verbaast de regelmatige bezoeker van de gemeente niet meer. Verkeersdeelnemers die donderdag over de Brabantweg en Weverstraat de Niersstad inreden of verlieten keken wel op van het ooievaarstrio dat neergestreken was in de rotonde kort voor de op- en afritten van rondweg N271. 

De ooievaars zijn, zo verraadt een visitekaartje, het werk van AVG en Blow Ups uit Heijen.
Het gemeentebestuur van Gennep koos er een aantal jaren geleden de inrichting van de rotondes in de gemeente via een ‘adoptieregeling' te laten verlopen. Bedrijven en organisaties konden het binnenterrein van de rotonde adopteren. De inrichting kwam voor rekening van het bedrijf of organisatie door een bepaalde tijd het onderhoud bekostigde. Zo werd de rotonde op de Hommersomseweg-Siebengewaldseweg in Heijen ingericht met onder andere bijenhotels. De rotondes Spoorstraat-Brabantweg en Brabantweg-Weverstraat kregen de thema's spoor en keramiek.
Nadat de immens grote kruiken weggehaald waren lag het hart van de rotonde kort bij de Maasbrug er verlaten bij. Met de komst van de drie metersgrote ooievaars is die leegte nu opgevuld.