Write for Rights met Amnesty

MOLENHOEK | Amnesty roept op om brieven te schrijven tegen onrecht. Rond 10 december – de Dag van de Mensenrechten - houdt Amnesty de jaarlijkse Write for Rights schrijfactie. Er worden dan uit alle delen van de wereld brieven geschreven voor mensen die op de een of andere manier onrecht wordt aan gedaan. Doel is om machthebbers te bewegen misstanden in hun land aan de kaak te stellen en het lot van slachtoffers te herzien en te verbeteren. Dat de inspanningen van Amnesty het nodige effect sorteren blijkt wel uit de talloze gevallen waarbij onrecht met succes werd bestreden.
Ook de inwoners van de gemeente Mook en Middelaar worden uitgenodigd deel te nemen aan dit wereldwijde schrijfevent. In verband met Corona wordt de schrijfactie niet in een gezamenlijke bijeenkomst gehouden, maar worden er schrijfpakketten beschikbaar gesteld waarmee mensen thuis aan de slag kunnen. Hierin zitten voorbeeldbrieven, postkaarten, briefpapier, een pen en verder alle informatie die nodig is.
De (gratis) schrijfpakketten kunnen vanaf nu worden afgehaald bij het LOP in Molenhoek gedurende de openingstijden (dinsdag 14.30-16.00u en zaterdag 10.30-12.00u). Bestellen kan ook - met vermelding van naam en adres - via José Buijs (jewhbuijs@hotmail.com), het pakket wordt dan aan huis bezorgd.
Het is mogelijk de geschreven brieven en kaarten zelf te frankeren en te versturen maar ze kunnen ook ingeleverd worden voor gezamenlijke verzending. Meer informatie hierover is te vinden in het schrijfpakket.  

VVD presenteert kieslijst GR 2022 

GENNEP | De Gennepse VVD heeft de lijst met kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 gepubliceerd. Op de 29 personen tellende lijst komen personen uit alle kernen van de gemeente voor.  Zij zijn als vrijwilliger actief in het verenigingsleven of bij hulpdiensten. Ook ondernemers en studenten staan op de lijst die aangevoerd wordt door wethouder Janine van Hulsteijn. De huidige raadsleden Holger Rodoe en Bram Nijst zijn nummer twee en drie. Heijenaar Fred Knigge is in de lijst tiende. Op vier en vijf staan respectievelijk onderneemster Beppie Bosten en Mariëlla van den Bogaart (ex-Kern). Milsbekenaar John Noij en Ottersummer Frank Thijssen zijn zes en zeven. De derde van in totaal zeven vrouwen is Silvia van Emmerik die plaats acht bezet.