Crowdfunding voor nieuw voedselbos

ROSMALEN | Stichting Voedselbos Woest is bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van een voedselbos in Rosmalen. Naar verwachting start de aanleg van de eerste beplanting in dit najaar al.
Kort gezegd is een voedselbos een vorm van ‘natuurinclusieve’ landbouw. Het is een bio-divers bos met vaste planten, struiken en bomen waar zowel mens als dier voedsel kunnen vinden. Daarnaast moet het een plek worden waar mensen elkaar ontmoeten en educatie kan worden gegeven over de natuur. Zo kan jong en oud zelf zien, proeven en ervaren dat dit óók een manier is om je voedsel te verbouwen en waarbij het ecosysteem weer in balans is. Een voormalig weiland, met een oppervlakte van ongeveer 2 hectare, zal worden beplant met onder andere fruit- en notenbomen, bessenstruiken en eetbare kruiden die voedsel opleveren voor dier en mens. Samen met de gemeente 's-Hertogenbosch creëert Stichting Voedselbos Woest een dergelijk voedselbos in het kanaalpark, vlakbij de wijk De Lanen in de Groote Wielen aan de Bankade.
Het aanleggen van een voedselbos kost veel geld en tijd en daarom vraagt de stichting belangstellenden om Voedselbos Woest een handje te helpen. Daar kunt u op termijn ook nog letterlijk de vruchten van plukken! Doneer bijvoorbeeld een struik, boom of een vrij te kiezen bedrag via de crowdfundingsactie op https://www.crowdfundingvoornatuur.nl/voedselboswoest.

Grote controle op prostitutie in regio

DEN BOSCH | In samenwerking met de Afdeling Vreemdelingenpolitie Identificatie en Mensenhandel (voorheen vreemdelingenpolitie) heeft de gemeente 's-Hertogenbosch op 15 juli een prostitutie controle uitgevoerd in Den Bosch, Vught en Nuland. Op meerdere locaties werden prostituees bezocht. Uit contacten met de dames bleek dat zij tegen betaling seksuele handelingen aanboden.
In totaal werden zeven dames bezocht met verschillende nationaliteiten. Zij voerden de prostitutiewerkzaamheden illegaal uit. De werkzaamheden werden direct stilgelegd. Tegen de pandeigenaren wordt bestuurlijk opgetreden. Op een locatie vluchtten de aanwezige prostituees via het balkon. Bij deze vlucht raakte een van de dames gewond. Zij werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Burgemeester Mikkers: "Wij vinden dat iedereen veilig en zonder risico's moet kunnen werken. Die bescherming kunnen wij zonder vergunning en bijbehorende afspraken niet bieden. Met deze controles pakken we de weg naar een veilige werk- en leefomgeving aan”.
Eerder deze week werd een hercontrole gedaan bij twee massagesalons in de binnenstad. Hier werden eerder misstanden, illegale werkneemsters en illegale bewoning vastgesteld. Hierbij werden geen nieuwe overtredingen vastgesteld.