De Bossche zomer van start gegaan

DEN BOSCH | Vorig jaar een groot succes. En dat smaakte naar meer. De Bossche Zomer. Dus ook dit jaar weer volop terrassen, initiatieven, activiteiten en workshops! De inwoners en bezoekers van Den Bosch gaan weer een gezellige en bruisende zomer tegemoet. Ook op en naast het water van het Zuid-Willemspark kun je genieten van leuke en gezellige activiteiten. Benieuwd naar wat je allemaal kunt doen? Het volledige programma lees je op www.debosschezomer.nl.

Optreden pianist bij Willem Twee

DEN BOSCH | Florestan Bataillie speelt op zondag 1 augustus de voorstelling Ligeti’s Musica Ricercata in de Willem Twee toonzaal in Den Bosch. Het optreden begint om 11.00 uur en de zaal is geopend vanaf 10.15 uur.
Met weinig noten bijzondere muziek maken, je moet het maar kunnen. Het is muziek die schittert in eenvoud en maar weinig componisten is het gegeven dat voor elkaar te krijgen. Maar ze zijn er! Erik Satie bijvoorbeeld. En natuurlijk is er de spilfiguur van de minimal music: Philip Glass.
Een regelrecht meesterwerk schreef György Ligeti met zijn Musica Ricercata. Dit werk bestaat uit elf korte delen, waarin het aantal verschillende noten steeds verder toeneemt. Een zeer intens werk is het resultaat, waarbij je zeker op het puntje van je stoel zult zitten.
Dit alles wordt gespeeld door de Belgische pianist Florestan Bataillie, die als geen ander kan laten horen hoe tijdloos en hypnotiserend muziek kan zijn. Hij heeft zich in de afgelopen jaren onderscheiden als een veelzijdig musicus en schuwt grensoverschrijdende projecten niet. Als echte muzikale duizendpoot speelt hij ook enkele eigen werken. Kijk voor kaartverkoop en meer info op www.willem-twee.nl.

Tekenen in de natuur voor kids

REGIO | Ben je tussen de 6 en 13 jaar en lijkt het jou gaaf om in de zomervakantie jouw tekentalent te zien bloeien in de Vughtse natuur? Dan is Zomerkids écht iets voor jou!
Op dinsdag- en donderdagmiddag avontuurlijk buiten tekenen in de prachtige Vughtse natuur. Daar word je écht zomers blij van.
Data: dinsdagen 27 juli en 3, 10, 17, 24 en 31 augustus en donderdagen 29 juli en 5, 12, 19 en 26 augustus en 2 september. Tijd: van 13.30 tot 16.00 uur. Inschrijven voor één dag mag ook natuurlijk! Aanmelden en meer info via de mail: zomerkidstekenen@gmail.com.