Drukte op de binnenwateren

DEN BOSCH | De Bossche binnenwateren in de brede binnenstad zijn populairder dan ooit. Op zonnige dagen en mooie zomeravonden zijn er veel mensen aan het varen, roeien, kanoën en suppen.
Deze toenemende drukte vraagt wat D66 betreft om een actief beleid vanuit de gemeente om het vaarverkeer in goede banen te leiden. De partij heeft hierover schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur gesteld.
Op de Aa, Dommel, Singel, Zuid-Willemsvaart, Dieze en Ertveldplas kruisen gemotoriseerd en ongemotoriseerd vaarverkeer elkaar. Sommige vaartuigen varen dicht langs oevers en elkaar of veroorzaken door snelheid flinke golfslagen tegen de begroeide oevers waar watervogels nestelen. Met de komst van Sluis 0 worden de wegen voor plezier- en watertaxivaart in de binnenstad nog meer geopend. D66 juicht deze levendigheid op en rond deze wateren zeker toe, maar heeft ook zorgen. Gebruikers zitten letterlijk en figuurlijk steeds vaker in elkaars vaarwater.
Raadslid Inge Visschedijk: "De toenemende drukte vraagt om een actief beleid vanuit de gemeente om het vaarverkeer in goede banen te leiden."