Bouw deelgebied F Gasthuiskwartier weer een stap dichterbij

DEN BOSCH | De woningmarkt in Den Bosch staat flink onder druk. Daarom werkt de gemeente waar het kan mee aan het mogelijk maken van nieuwbouw. Ook in het Gasthuiskwartier. 

Nu gaat het bouwplan voor deelgebied F in procedure. Het college vraagt voor het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwplan, instemming aan de gemeenteraad. Met de bouw van deelgebied F komt de ontwikkeling van het Gasthuiskwartier een stap verder. Het gaat om de nieuwbouw van circa 78 appartementen en commerciƫle ruimte in de binnenstad. Daarvan vallen 36 woningen in de categorie sociale huur en/of goedkope koopwoningen.
Op de locatie Bloemenkamp (Stadsarchief) staan 115 sociale huurwoningen gepland. Daarmee worden eerder gemaakte afspraken over het aantal te bouwen betaalbare woningen in het Gasthuiskwartier ruimschoots gehaald.
De concept plannen voor deelgebied F zijn besproken met de klankbordgroep GZG. Hierin zit het Centrummanagement, de BLB en de Bossche Monumenten Belangenorganisaties. Zij reageren positief op de plannen.
Onder de 78 appartementen van deelgebied F moet een fietskelder komen voor zo'n 1.000 fietsen. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de toenemende vraag.