Aanbod Regionaal Trainingscentrum

DEN BOSCH | In september start het Regionaal Trainingscentrum met de volgende nieuwe cursussen: Coronagroep (supportgroep voor mensen met langdurige coronaklachten, Competentietraining (sociale vaardigheden voor kinderen van 6 tot 8 jaar), Rots en water (weerbaarheidstraining voor jongeren van 12 tot 18 jaar). Aanmelden kan vanuit de gemeente Den Bosch, Vught, Schijndel, Boxtel en Sint-Michielsgestel. Het Regionaal Trainingscentrum is een initiatief van deze gemeentes in samenwerking met Farent, MEE, Oosterpoort, Ypse, GGD Hart voor Brabant, ContourdeTwern, Haspel, Novadic Kentron en Herlaarhof. Aanbod en info: www.regionaaltrainingscentrum.nl.

Verbouwing kunstruimte

DEN BOSCH | De grote kunstruimte van Willem Twee op de tweede verdieping van het gebouw wordt deze zomer verbouwd. De kantoorruimtes aan de raamzijden worden verwijderd, waardoor de ruimte haar oorspronkelijke, open sfeer terugkrijgt. Vanaf zaterdag 4 september zijn er weer tentoonstellingen te bezoeken in Willem Twee kunstruimte. Vanwege de werkzaamheden is Willem Twee tot en met 29 augustus in de weekenden gesloten (tenzij er evenementen plaatsvinden).

Prijzen woningen blijven stijgen

DEN BOSCH | Bestaande koopwoningen waren in juni 14,6 procent duurder dan een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging na december 2000. De prijsstijging zwakte in 2019 wat af, maar trok in 2020 weer aan. Dit blijkt uit onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. In juni 2013 bereikten de prijzen van koopwoningen een dieptepunt. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. De index lag in juni 2021 op het hoogste niveau ooit. Vergeleken met juni 2013 waren de prijzen in juni 70 procent hoger.

Bridgecursus
voor beginners

DEN BOSCH | Gediplomeerd bridgedocente Aleke Pontier start weer met een beginnerscursus van 14 lessen. Met in inachtneming van de coronaregels. De start is op woensdag 1 september van 13.45 tot 16.45 uur in SCC De Helftheuvel in Den Bosch. Wie? Meer info bij Aleke Pontier op 06-3013160, kijk op www.alekebridge.nl, of aleke.pontier@gmail.com.