Het plantenrijk in de hoofdrol

DEN BOSCH | Francesca Lazzeri's nieuwste werk 'birds without flight' gaat tijdens Theaterfestival Boulevard in première. 

In deze 15 minuten durende intieme performance/installatie wordt de menselijke verhouding met de plantenwereld bevraagd, in de hoop meer ruimte te maken voor een alternatief evenwicht tussen verschillende species.
Planten veroveren lucht en verbinden deze met de aarde. Ze bewonen de ruimte verticaal, horizontaal en diagonaal tegelijkertijd. Ze transformeren hun omgeving en zijn zelf ook voortdurend in beweging. Geïnspireerd door dit gegeven geeft Lazzeri in haar nieuwste werk het plantenrijk de hoofdrol, in plaats van de mens: "Onbewust voelen we meer empathie en begrip voor soorten die op ons lijken; die een hoofd hebben, hart, ogen, benen, voeten. Planten hebben deze 'organen' niet, maar zijn daardoor niet minder intelligent, niet minder communicatief en niet minder in interactie met de wereld om hen heen.''
'Birds without flight' is van 5 tot en met 22 augustus te zien tijdens Theaterfestival Boulevard. Locatie: Block Box: Halve Bol (Zuiderpark). Bezoekers kunnen per tweetal naar binnen. Kaarten: 5 euro. Reserveren: www.festivalboulevard.nl.