Look-O-Look vernieuwt contract met Weener XL

DEN BOSCH | Look-O-Look werkt al vele jaren nauw samen met sociale werkplaatsen voor het verpakken van snoepgoed. Op deze manier geeft het Nederlandse merk een impactvolle invulling aan de Participatiewet.

In totaal zijn zo'n 400 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dagelijks bezig met het inpakken van Look-O-Look snoep dat vervolgens internationaal wordt gedistribueerd. Recent vernieuwde Look-O-Look het contract met Weener XL in Den Bosch. Bij het werk- en ontwikkelbedrijf zijn dagelijks 100 mensen voor Look-O-Look aan het werk.

Look-O-Look steelt al 50 jaar de harten van snoepliefhebbers. De iconische hangzakjes met gele topkaarten zijn wereldwijd een fenomeen, evenals het meer recent geïntroduceerde ‘gifting segment' met traktaties zoals Snoep Pizza, Snoep Sushi, Snoep Burger en de Party Bottle. Het verpakken van dit snoepgoed, maar bijvoorbeeld ook de handling en assemblage van displaydozen wordt verzorgd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Look-O-Look heeft als doelstelling om minimaal 25% van de verpakkingsactiviteiten onder te brengen bij sociale werkvoorzieningen. Mathilde Martens, Managing Director bij Look-O-Look: "Wij hebben maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Met onze intensieve samenwerking met arbeidsontwikkelbedrijven zoals Weener XL geven we daar een concrete invulling aan. Tegelijkertijd bewijzen deze bedrijven ons een grote dienst door ons snoep met zorg te verpakken. Wij zijn heel blij met de samenwerking. Deze mensen maken een groot verschil voor ons.”

Weener XL is het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente 's-Hertogenbosch. Look-O-Look heeft al sinds 2008 een langdurige samenwerking met Weener XL. Onlangs werd opnieuw een samenwerkingsovereenkomst getekend voor meerdere jaren. Dolf Wibier, accountmanager bij Weener XL: "Weener XL heeft een voedselveiligheid certificering en voldoet als samenwerkingspartner van Look-O-Look aan alle eisen om zowel open- als gesloten food te verpakken. Dagelijks zijn in totaal zo'n 100 medewerkers bezig met de diverse concepten van Look-O-Look. Voor onze medewerkers zijn het leuke en afwisselende producten om mee te werken. Ze zijn trots als ze het in de winkels tegenkomen. We zetten onze zeer goede samenwerking met Look-O-Look graag nog lang door, ook in ons nieuwe pand, wat in 2022 af zal zijn.”