Win een vaartocht over de Dommel

DEN BOSCH | In de Brabantse beken, sloten en (zwem)plassen is mooi maar óók schoon water te vinden. Schón op z’n Brabants dus. Waterschap De Dommel organiseert de fotowedstrijd ‘Genieten van schón water’ waarin je kunt laten zien hoe jij het liefst met schoon water leeft. Maak een prachtige foto waarop jij geniet van schón water in Midden-Brabant en win een vaartocht over de Dommel.
Water voelt als iets vanzelfsprekends, maar dat is het niet. Het water wat wij hebben gebruikt, kunnen we niet zomaar teruggeven aan de natuur. Daarom zuivert Waterschap De Dommel het gebruikte water van inwoners in Midden-Brabant. Op één van de acht rioolwaterzuiveringen wordt dit water gezuiverd, voor het weer terugstroomt in de beken en sloten. Zo heeft de natuur schoon water én kunnen wij ervan genieten. Schón hé!
Of het nu tijdens een wandeling aan de Groote Beerze, een plons in de IJzeren Man of pootje badend in de Dommel is: genieten van water kan overal. Kan jij het beste in beeld brengen hoe jij geniet van water? Doe dan mee met de fotowedstrijd. Deelname staat open voor jong en oud, van professional tot hobbyfotograaf. Upload jouw schóónste foto online via www.dommel.nl/fotowedstrijd en maak kans op een vaartocht voor 8 personen. Inzenden kan tot 5 september.

Maak afspraak voor taxusinzameling

DEN BOSCH | Even leek het erop dat de taxusinzameling van 2021 (letterlijk) in het water zou vallen. De maand mei was behoorlijk nat en koud. Dit had helaas een remmend effect op de groei van veel planten, waaronder de taxus. Het water van de maand mei in combinatie met de zwoele warmte van juni heeft gelukkig veel goedgemaakt. Inmiddels heeft stichting Taxus Taxi dan ook meer dan 300.000 kilogram vers taxussnoeisel ingezameld. Genoeg voor ruim 2.700 chemokuren.
De piek van het seizoen is achter de rug, maar de stichting verwacht dat er nog heel wat snoeisel kan komen. Terwijl Taxus Taxi met haar autootjes door het gebied toert, is te zien dat er nog veel taxushagen gesnoeid moeten worden. Taxus Taxi roept dan ook de inwoners van Den Bosch op de taxushaag binnen de inzamelperiode te snoeien. Tot wanneer de inzameling van 2021 doorgaat, wordt binnenkort bekendgemaakt. Om het inzamelen voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt Taxus Taxi gratis hulpmiddelen aan zoals zakken om het snoeisel in te bewaren en zeilen om het verse groen schoon op te vangen. Wilt u hier gebruik van maken? Haal ze dan gratis op bij een van de uitgiftepunten. Dit kan onder andere bij locaties van Boerenbond, Intratuin en Den Ouden Groep. Op zoek naar een locatie bij u in de buurt? Kijk dan op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten. Heeft u uw taxushaag gesnoeid? Maak dan een afspraak via www.taxustaxi.nl/afspraak.