Handhaving Asfaltcentrale

DEN BOSCH | Aan het begin van dit jaar is bij de asfaltcentrale aan de Veemarktkade meer uitstoot van benzeen gemeten dan is toegestaan. 

In reactie hierop heeft de asfaltcentrale een plan van aanpak gemaakt. Hierin staat hoe deze de uitstoot wil verminderen. De asfaltcentrale overschrijdt bij de laatste metingen in april/mei echter nog steeds flink de normen voor benzeen en Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAKs). Dit is de aanleiding voor een volgende stap in handhaving. Het college legt de asfaltcentrale een voornemen tot last onder dwangsom op. Wethouder Roy Geers: "Met deze stap laten we zien dat de forse overschrijdingen van de normen onacceptabel zijn. We willen graag een schone en gezonde leefomgeving voor iedereen”.
De asfaltcentrale heeft tot en met 24 december 2021 de tijd om maatregelen te nemen, waardoor de normen niet meer worden overschreden. De asfaltcentrale voert tijdens de zomer al enkele aanpassingen door. Door die aanpassingen zouden de uitkomsten van de metingen lager moeten zijn. In de winter vinden nieuwe aanpassingen plaats. De verwachting is dat de asfaltcentrale daarna voldoet aan de geldende normen.