Doorontwikkeling provinciehuis

DEN BOSCH | Corona heeft onze manier van werken ingrijpend veranderd en ook na de pandemie willen we anders blijven werken, ontmoeten en reizen. De provincie stimuleert haar medewerkers om daar te werken wat past bij het werk dat verricht moet worden. Dat kan bijvoorbeeld op het provinciehuis zijn, thuis of bij partners. De verwachting is dat voor de provinciale organisatie als geheel werknemers gemiddeld de helft van de tijd in het provinciehuis werken. Dit stelt andere eisen aan de inrichting, ruimtes en werkplekken. Tegelijkertijd is het 25 jaar oude meubilair in het provinciehuis ruimschoots afgeschreven, wordt rekening gehouden met de evaluatie Huis voor Brabant en was de organisatie al voor corona begonnen met een nieuwe manier van flexwerken. Deze ontwikkelingen komen nu samen en dit is dan ook het moment om het provinciehuis te herinrichten en door te ontwikkelen als ontmoetingsplek voor Werken aan Brabant, zowel voor de medewerkers onderling als in samenwerking met partners.

Ingezonden brief in de Bossche Omroep

DEN BOSCH | Wil jij graag reageren op een artikel in deze krant, of is er iets waaraan jij je stoort in jouw omgeving en wat je graag eens aan de kaak wilt stellen? Dat kan middels een ingezonden brief van maximaal 250 woorden in de Bossche Omroep. Stuur deze naar redactie@bosscheomroep.nl.

Motorcrossclub moet gaan verhuizen

DEN BOSCH | Vanaf 2004 hebben meerdere gesprekken tussen Motorcrossclub (MC) Les Vites en de gemeente plaatsgevonden over de beëindiging van de motorcross-activiteiten aan de Tivoliweg in Rosmalen. In het in 2013 vastgestelde bestemmingsplan Kanaalpark is opgenomen dat de motorcross-activiteiten op deze locatie niet passen binnen de uitgangspunten van het bestemmingsplan. Bepaald is tevens dat deze activiteiten na 5 jaar gestaakt dienen te zijn.
MC les Vites diende zelf op zoek te gaan naar een locatie elders, waarbij een samenwerking met MC Lidu aan de Meerse Plas een optie was. Na deze periode van 5 jaar bleek dat MC Les Vites geen nieuwe locatie voorhanden had en dat de samenwerking met MC Lidu nog geen vorm had gekregen. Desondanks heeft de gemeente besloten de huur per 1 november 2020 op te zeggen. Deze termijn heeft de gemeente éénmaal opgeschort tot 1 november 2021. Dit omdat het traject tot samenwerking met MC Lidu op de locatie aan de Meerse Plas nog formeel in gang moest worden gezet. Dat is inmiddels gebeurt, maar MC Les Vites en MC Lidu moeten samen nog wel flink wat werk verzetten. Desondanks is besloten de datum van 1 november 2021 onverkort te handhaven. Dit betekent dat MC Les Vites de locatie aan de Tivoliweg op 1 november moet hebben ontruimd.