Het BoschBeest - gemaakt door Marianne van Heeswijk - werd spectaculair onthuld tijdens de afsluiting van het Jheronimus Boschjaar in 2016 op het Heetmanplein en staat momenteel bij het Mövenpickhotel.
Het BoschBeest - gemaakt door Marianne van Heeswijk - werd spectaculair onthuld tijdens de afsluiting van het Jheronimus Boschjaar in 2016 op het Heetmanplein en staat momenteel bij het Mövenpickhotel. Foto: Ben Nienhuis

BoschBeest in de race voor mooiste kunstwerk in openbare ruimte

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | het KRO-NCRV radioprogramma ‘De Ochtend van 4’ houdt deze zomer de verkiezing van het mooiste kunstwerk in de openbare ruimte. Deze week kun je stemmen voor Regio Zuid. Ook een kunstwerk in Den Bosch behoort tot de genomineerden: het BoschBeest; de twaalf meter hoge uil in de tuin van het Mövenpick Hotel langs de A2. Stemmen kan tot aanstaande zaterdag 12.00 uur.

Nederland staat er vol mee: beelden, street art, muurschilderingen, rotondekunstwerken en landschapskunst. Oud en nieuw, traditioneel en modern, figuratief of abstract. Deze zomer moet duidelijk worden welk Nederlands buitenkunstwerk het meest geliefd is. De verkiezing stamt uit de coronatijd, toen de musea gedwongen dicht waren en het flink behelpen was voor kunstliefhebbers. KRO-NCRV’s presentator Niels Heithuis riep luisteraars van NPO Radio 4 op om te vertellen over kunstwerken in de buitenruimte die wél te zien waren en waar men wél van kon genieten. Breng je stem uit op www.nporadio4.nl/buitenkunst.