Ingezonden brief in de Bossche Omroep

DEN BOSCH | Wil jij graag reageren op een artikel in deze krant, of is er iets waaraan jij je stoort in jouw omgeving en wat je graag eens aan de kaak wilt stellen? Dat kan middels een ingezonden brief van maximaal 250 woorden in de Bossche Omroep. Stuur deze naar redactie@bosscheomroep.nl.

Deelnemers gezocht voor kunstproject

ROSMALEN | De mini-workshops van stichting KuBra in Rosmalen zijn een groot succes. De kunstenaars zijn blij dat ze op een laagdrempelige manier hun vaardigheden kunnen overdragen. De sfeer is ongedwongen en de workshops zijn erg leerzaam. Wegens het succes en dankzij leuke nieuwe contacten heeft KuBra een vervolgactiviteit bedacht. De stichting is namelijk gestart met het Community-Art project, genaamd 'Verbinding'. Bewoners uit Rosmalen en omgeving gaan twee grote schilderijen maken onder begeleiding van de kunstenaars/docenten. Dit vindt plaats rondom en in de KuBra-Art Galerie aan de Achter de Driesprong 9 in Rosmalen. Tevens komen er op 12 september in de straat en het hele centrum 25 kramen met kunst te staan inclusief muzikale omlijsting! De kunstwerken worden gemaakt van individuele paneeltjes van 20 bij 20 centimeter en die later worden samengevoegd tot twee kunstwerken van elk 2,5 bij 1,5 meter! Deze twee kunstwerken worden vervolgens permanent tentoongesteld op de gevel van de KuBra-Art Galerie. Het project wordt ondersteund door de gemeente 's-Hertogenbosch en de wijkraad van Rosmalen en vindt plaats op zondag 12 september van 12.00 tot 17.00 uur.
Wil jij ook meedoen? Je mag met hulp van de kunstenaars/docenten één of meerdere paneeltjes beschilderen. Een kunstzinnige achtergrond is niet nodig. Geef samen met buurtgenoten, vrienden en kennissen je creativiteit de ruimte en laat jouw eigen kunstwerkje schitteren op de gevel van KuBra-Art Galerie. Voor koffie en thee wordt gezorgd! Ook kunstenaars uit de omgeving van Rosmalen mogen zich natuurlijk aansluiten! Deelname is voor iedereen gratis. Aanmelden kan via info@stichtingkubra.nl. Natuurlijk gebeurt alles volgens de dan geldende RIVM-maatregelen. De grote kunstwerken worden na 12 september officieel onthuld! Wil je nog meer weten? Neem dan contact op met Wilma de Turck op 06-38895119, of mail naar info@stichtingkubra.nl.

Zaterdagmiddag-concert in Sint Jan

DEN BOSCH | De populaire inloopconcerten op het vermaarde groot orgel van de Sint Jan gaan op zaterdag 7 augustus weer van start. Dan speelt Jef Vloermans. Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Er is een vrije gave na afloop. Meer informatie: www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl.