Publieksavond bij de sterrenwacht

VINKEL | Sterrenwacht Halley aan de Halleyweg 1 in Vinkel presenteert op vrijdag 6 augustus een publieksavond. De zon gaat deze dag rond 21.15 uur onder.
In de loop van de schemering lichten de eerste heldere sterren op - zoals Arcturus, Wega en Deneb - en vervolgens ook andere, waaronder de Poolster. Verscheidene sterrenbeelden zijn te herkennen als het goed donker is. Het moet wel onbewolkt zijn om de sterrenhemel te kunnen aanschouwen. In het auditorium zijn deze avond presentaties over de sterrenhemel en interessante hemelverschijnselen. Vanwege de pandemie gelden er helaas wel beperkingen. Er zijn twee tijdvakken van één uur. Binnen elk tijdvak kunnen maximaal 15 bezoekers tot de sterrenwacht worden toegelaten. Reserveren is nodig. Het eerste tijdvak is van 21.00 tot 22.00 uur en het tweede tijdvak van 22.15 tot 23.15 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro per persoon (alle leeftijden) en kan bij aankomst met pinnen worden voldaan. Reserveren kan via de website van Halley: https://sterrenwachthalley.nl.

Kinderworkshops bij Nicole KidsArt

DEN BOSCH | Iedere week kun je bij Nicole KidsArt aan de Buitenhaven 85 in Den Bosch kiezen uit diverse creatieve kinderactiviteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De ene keer betreft het een workshop Tie Dyen, de andere keer een chocolade workshop! Als ouder hoef je er niet bij te zijn en kun je lekker even de stad in of tijd voor jezelf! Op woensdag 4 augustus van 14.00 tot 16.00 uur is er de chocolade workshop, op donderdag 5 augustus van 14.00 tot 16.00 uur de workshop Tie Dye T-shirts en op vrijdag 6 augustus van 14.00 tot 16.00 uur kunnen kinderen komen mozaïeken. Hoe meer workshops je afneemt, hoe meer korting! Inschrijven en meer informatie: www.nicolekidsart.nl/c-5353251/kinderactiviteiten/.

Wijkwandeling door Boschveld

DEN BOSCH | Ontdek de verhalen van de wijk Boschveld tijdens de Wijkwandeling, een route langs vermakelijke, trieste en onthullende vertellingen in een unieke buurt. Je hebt hiervoor een mobiele telefoon met internet en een koptelefoon of oortjes nodig. Op www.wijkwandeling.nl vind je de route met de verschillende vertellocaties. Wanneer je de Wijkwandeling loopt of fietst, bepaal je zelf. Meer informatie: www.paleisvoorvolksvlijt.org.