Ingezonden brief in de Bossche Omroep

DEN BOSCH | Wil jij graag reageren op een artikel in deze krant, of is er iets waaraan jij je stoort in jouw omgeving en wat je graag eens aan de kaak wilt stellen? Dat kan middels een ingezonden brief van maximaal 250 woorden in de Bossche Omroep. Stuur deze naar redactie@bosscheomroep.nl.

Natuurwandelen
in de wijk West

DEN BOSCH | Elke donderdag van 09.45 tot ongeveer 11.00 uur kunt u gezond natuurwandelen in de wijk West. Met name bewoners van de wijk West zijn van harte welkom. De wandelingen vinden in een rustig tempo plaats. De start is vanaf het clubhuis van Atletiek- en hardloopvereniging O.S.S.-VOLO aan De Eendenkooi 13 in Den Bosch. De wandelingen zijn gratis. Aanmelden hoeft niet. Elke keer wordt er kort iets over de natuur verteld. Deze keer wordt bijvoorbeeld bij enkele bomen uitgelegd hoe je de boom in de winter aan de knoppen kunt herkennen. Na de wandelingen kan er gezamenlijk (voor een klein bedrag) koffie of thee worden gedronken. Voor meer informatie: ruud@oss-volo.nl.

Publieksavond
bij de sterrenwacht

VINKEL | Sterrenwacht Hally aan de Halleyweg 1 in Vinkel presenteert op vrijdag 20 augustus weer een publieksavond. Deze avond gaat de zon rond 21.00 uur onder. In de loop van de schemering lichten de eerste heldere sterren op - zoals Arcturus, Wega en Deneb - en vervolgens ook anderen waaronder de Poolster. Verscheidene sterrenbeelden zijn te herkennen als het goed donker is. Ook de maan met zijn bergen, kraters en ‘zeeën’ is door de telescopen prachtig te zien. Het moet wel onbewolkt zijn om de sterrenhemel te kunnen aanschouwen. In het auditorium zijn presentaties over de sterrenhemel en interessante hemelverschijnselen. Vanwege de pandemie gelden helaas wel beperkingen. Er zijn twee tijdvakken van één uur. Binnen elk tijdvak kunnen maximaal 15 bezoekers tot de sterrenwacht worden toegelaten. Het eerste tijdvak is van 21.00 tot 22.00 uur en het tweede tijdvak van 22.15 tot 23.15 uur. De entreeprijs bedraagt 5 euro. Reserveren is noodzakelijk: https://sterrenwachthalley.nl.

Zaterdagmiddag-concert in Sint Jan

DEN BOSCH | De populaire inloopconcerten op het vermaarde groot orgel van de Sint Jan zijn weer gestart. Zaterdag 14 augustus bespeelt de Fransman Jef Voermans het orgel. Vloermans studeerde orgel aan het conservatorium van Antwerpen en improvisatie in Mons. Tijdens deze periode schreef hij ook zijn eerste (prijswinnende) composities. Het concert begint om 16.00 uur en de toegang is gratis. Er is een vrije gave na afloop. Meer informatie: www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl.