Gratis spirituele lees- en studiegroepen in Rosmalen

ROSMALEN | Sinds 2017 zijn er in Rosmalen studiegroepen die zich richten op de spirituele lering 'Een Cursus in Wonderen' (ECIW).

ECIW is een omvangrijk boek, dat in 1972 werd gepubliceerd in de VS en waarvan in 1999 een vertaling in het Nederlands verscheen. Het is ook in veel andere talen vertaald, zelfs in het Chinees. Het boek bestaat uit een tekstboek voor de theorie, een werkboek met dagelijkse lessen voor een jaar en een handboek voor leraren. Er zijn ook veel boeken óver ECIW geschreven, die bij het bestuderen behulpzaam zijn. Die boeken kunnen veelal vanuit de groep geleend worden.

De Cursus doet denken aan Oosterse leringen uit Hindoeïsme en Boeddhisme, maar is ook heel westers door de Christelijke terminologie en de Freudiaanse elementen uit de psychologie. Spiritualiteit en psychologie zijn verweven met elkaar. De groepen in Rosmalen worden gefaciliteerd en geleid door Jan Martens; een enthousiaste en ervaren cursusstudent. Hij geef ook uitleg. De bijeenkomsten zijn gratis bij te wonen. De groep staat geregistreerd op de website van het landelijke platform van de Cursus in Nederland: www.miraclesincontact.nl. Daar vind je ook een kaart van ons land met daarop een overzicht van alle groepen. Dit actieve platform coördineert ook nog diverse andere activiteiten rond de cursus en geeft ook iedere 3 maanden een tijdschrift uit. Zodoende zijn er ook buiten de studiegroep talrijke andere mogelijkheden om je weg te vinden.

Naast het bestuderen van de Cursus wordt in de groep veel aandacht aan de praktische toepassing besteed. Het element vergeving speelt een grote rol. Ook deze term heeft een andere betekenis dan doorgaans. Daar waar je eerst met angst naar een situatie keek, zorgt vergeving voor een nieuwe kijk vanuit liefde. Het resultaat van vergeving is het wonder, innerlijke vrede. Levensvragen over gezondheid, relaties, werk of wat dan ook komen aan de orde.

Er zijn op dit moment drie groepen: twee op dinsdag- en één op vrijdagmiddag. Groepsleden ervaren de bijeenkomsten als een fijne manier om elkaar te inspireren en te motiveren. Het resultaat van de studie en toepassing van de cursus is meer innerlijke rust en vrede, levensvreugde en een gevoel van verbondenheid en zingeving. Als u interesse hebt, kunt u contact opnemen met Jan Martens op 073-5212203, of mail naar jlg.martens@hetnet.nl. Een kennismakingsgesprek behoort ook tot de mogelijkheden.