Week vol gratis workshops bij DigiTAALpunten in Den Bosch

DEN BOSCH | De DigiTAALpunten Noord en West gaan weer open en dat moet worden gevierd. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven - van 6 tot en met 12 september - kunnen buurtbewoners meedoen met leuke workshops uit het najaarsprogramma. De koffie staat klaar.

DigiTAALpunten helpen mensen die beter willen worden in lezen en schrijven of meer willen leren doen met smartphone en computer. De afgelopen maanden waren we alleen telefonisch bereikbaar. Vanaf september gaan de deuren weer open en dat vieren we!

Van 6 tot en met 12 september kunnen buurtbewoners meedoen met verschillende gratis workshops bij de DigiTAALpunten. Wat staat er op het programma? Bijvoorbeeld videobellen met Whatsapp of veilig omgaan met Social Media. De Rabobank geeft uitleg over veilig internetbankieren. Verbeter je taalvaardigheid bij de Makkelijk Lezen Club 'boek en krant'. Bij de inloop kan je terecht met vragen over taalles of voor hulp bij digitale zaken. De flyer met alle activiteiten vind je o.a. bij het Wijkplein in de buurt en op de website: www.huis73.nl/digitaalpunt.

Meer te doen bij DigiTAALpunt
Ook na deze week zijn mensen van harte welkom bij het DigiTAALpunt. Het hele jaar zijn er inloopochtenden op dinsdag en donderdag van 09.00 tot 11.00 uur. Je kunt advies over taalles krijgen, hulp bij digitale vragen of een cursus 'Klik & Tik' en 'Digisterker' volgen. Iedere week kan je meedoen met leesgroepen en taalontmoetingen. Heb je vragen, het DigiTAALpunt helpt je graag verder.

Contactgegevens
In het DigiTAALpunt werken Farent, KWIC en Huis73 samen, partners in het Bossche Taalnetwerk. Je vindt het DigiTAALpunt op de volgende locaties:
West: DigiTAALpunt Helftheuvel, KOO Wijkplein Helftheuvel, Helftheuvelpassage 109 in Den Bosch.
Noord: DigiTAALpunt Noord, BBS De Hambaken, het Wielsem 1 in Den Bosch.

Neem voor meer informatie contact op met 06-22817008, mailen naar digitaalpunt@huis73.nl, of kijk gewoon eens op www.huis73.nl/digitaalpunt.

Over Week van Lezen en Schrijven
Tijdens deze week vragen de DigiTAALpunten en het Bossche Taalnetwerk, net als honderden gemeenten en lokale organisaties en instellingen in Nederland, extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.