Buitenexpositie leden kunstkring

NULAND | Leden van kunstkring De Meent presenteren op zaterdag 11 en zondag 12 september een buitenexpositie. Hierbij stellen zij hun tuin en huis open voor het bezichtigen van hun kunstwerken.
Meerdere kunstkringleden nemen deel aan deze expositie, waardoor er een route ontstaat, die lopend of fietsend kan worden afgelegd. Op een plattegrondje zijn de deelnemende locaties aangegeven. Op iedere locatie zijn behalve de bewoner één of meer gastkunstenaars aanwezig.
Kunstkring De Meent, waarvan de leden allemaal uit Nuland en omgeving komen, kent een grote diversiteit, zoals schilderwerken, beeldhouwwerken en plastieken, maar ook dichtkunst, keramiek en porseleinschilderen. In deze buitenexpositie kunt u met alle vormen kennismaken en genieten van wat de kunstenaars in coronatijd aan creativiteit aan het materiaal of het doek hebben toevertrouwd.
Openingstijden: zaterdag 11 en zondag 12 september van 11.00 tot 17.00 uur. Deelnemende kunstenaars: Ingrid van den Boogaard, Rikie van den Bosch, Lonneke Cloosterman, Els Cnossen, Erik van Grinsven, Erna de Groot, Anita Hanegraaf, Stephan Mercx, René Roovers, Geertje de Waal-Witjes, Joke Witjes en Betsie Zwanenberg.

Maak kennis met Walking Hockey

ROSMALEN | Bij MHC Rosmalen gaat binnenkort 'Walking Hockey' van start. Walking Hockey richt zich vooral op ouderen vanaf 60 jaar, die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen (blijven) hockeyen. Dus ook niet-hockeyers kunnen dankzij Walking Hockey op latere leeftijd nog kennismaken met hockey. Walking Hockey is er voor mannen en vrouwen en wordt gespeeld in teams van maximaal vijf spelers op de velden van MHC Rosmalen op sportpark Maliskamp in Rosmalen. Bij Walking Hockey wordt - zoals de naam doet vermoeden - gewandeld. Het veld en de regels zijn aangepast, er is geen keeper en plezier staat voorop. Er wordt gestart met een warming up, waarna er wandelend een wedstrijd(je) wordt gespeeld. Na een uurtje sporten drinken de deelnemers samen een kop koffie. Het geheel wordt ondersteund en begeleid door Sportalliantie Rosmalen. Alle geïnteresseerden zijn op maandag 6 september om 09.30 uur van harte welkom bij MHC Rosmalen om aan de hand van een clinic en een filmpje kennis te maken met Walking Hockey. Meer info bij Peter Lammers op 06-23470517, of lamm76@ziggo.nl.