De expositie ‘The truth is a terrible lie' van wannabe kunstenaar Ralph Posset is van 3 tot en met 19 september te zien in Kunstruimte de Melkfabriek in zijn woonplaats Den Bosch.
De expositie ‘The truth is a terrible lie' van wannabe kunstenaar Ralph Posset is van 3 tot en met 19 september te zien in Kunstruimte de Melkfabriek in zijn woonplaats Den Bosch. Foto:

Eerste solo-expositie Ralph Posset in Melkfabriek

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Een expositie van Ralph Posset kan in het kort worden samengevat als: het was niets, het is niets en het zal nooit iets worden. Geen wonder dat er in zijn woonplaats Den Bosch nog nooit een solo-expositie heeft plaatsgevonden van deze Eddy the Eagle onder de kunstenaars, de Eddy Wally onder de artiesten, de Tommy Cooper onder de performers.

Toch heeft Kunstruimte De Melkfabriek in Den Bosch gemeend een tentoonstelling te moeten exposeren met de titel ‘The truth is a terrible lie’ van deze ras-opportunist. Het concept van deze expositie is kinderlijk eenvoudig: de waarheid is geen feit en degenen die het hardst pretenderen de waarheid te bezitten moet men het hardst wantrouwen. Kortom, de goedkope retoriek die Nederland inmiddels zo goed kent van deze ‘wannabe’ kunstenaar waar weliswaar honderden artikelen over geschreven zijn, maar vrijwel allemaal met dezelfde teneur: lachwekkend slecht. Wat meer valt daarover te zeggen dan: ‘hundreds of articles can’t be wrong’.

Onzinnige kunst

Afijn, iedereen zonder leven en zonder smaak maar met zeeën van tijd zou tussen 3 en 19 september naar Kunstruimte de Melkfabriek in Den Bosch kunnen gaan om te kijken hoe onzinnige kunst eruitziet.

De officiële opening vindt plaats op zondag 5 september om 16.00 uur. De expositie wordt geopend door de Bossche VVD wethouder van financiën Jan Hoskam, wederom een teken dat de expositie volledig waardeloos is. Maar aangezien Posset het toch voor elkaar krijgt om wereldwijd zijn prullaria aan de man te brengen, heeft deze wethouder ingestemd mits hij het puur economisch mocht benaderen en in zijn openingsrede mag onderstrepen dat hij zich distantieert van de kitsch die Posset produceert.

Over Ralph Posset

Ralph Posset is een ware marketingmachine. En dat maakt hem uniek in de wereld der kunsten. Het is dan ook geen wonder dat zijn werken vooral worden aangekocht door investeerders. Posset’s ultieme doelgroep. Toch lijkt er een kentering in aantocht. De laatste tijd wordt er steeds vaker door kunstliefhebbers werk van Posset aangekocht. Hij ziet dat zelf niet als een probleem.

Praktische informatie

De expositie ‘The truth is a terrible lie’ is van 3 tot en met 19 september te zien in Kunstruimte de Melkfabriek aan de Guldenvliesstraat 4H in Den Bosch. Openingstijden: donderdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.30 uur.