Herman Koch is op 12 september te gast in 'Zin op Zondag'. Hij vertelt dan over zijn nieuwste boek 'Een film met Sophia'. (Foto: Maarten Kools)
Herman Koch is op 12 september te gast in 'Zin op Zondag'. Hij vertelt dan over zijn nieuwste boek 'Een film met Sophia'. (Foto: Maarten Kools) Foto: Maarten Kools

Literaire talkshow ‘Zin op Zondag’ bij Huis73

Kunst en cultuur

DEN BOSCH | Na een aantal livestream-edities van Zin op Zondag kijken Huis73 en Boekhandel Heinen uit naar de volgende editie van de literaire talkshow op zondag 12 september. Deze keer kan het programma op de zondagmiddag namelijk weer live bijgewoond worden bij Huis73. En niemand minder dan Vrouwkje Tuinman en Herman Koch zijn dan te gast! 

‘Zin op Zondag’ is het enerverende programma op de zondagmiddag met aanstormend literair talent én bekende schrijvers. Programmamaker en presentator Marja Käss ontvangt iedere maand twee verrassende schrijvers in een informele setting. Kom meer te weten over hun nieuwste boek, hun werkwijze en hun toekomstplannen. Laat je verrassen door boeken die wellicht buiten jouw favoriete genre vallen.

Vrouwkje Tuinman

Vrouwkje Tuinman is de auteur van het derde Brabants Boek Present dat verschijnt onder de titel ‘Tijdelijk verblijf’. De Bossche schrijfster treedt daarmee in de voetsporen van Jeroen Thijssen en Henk van Straten. In ‘Tijdelijk verblijf’ maakt een Brabantse industriestad na de oorlog een ongekende groei door. De plaats biedt werk, woningen en vermaak aan iedereen. Een jonge weduwe bouwt er eind jaren vijftig aan een toekomst voor haar kinderen. Onder haar leiding groeit een smoezelig pension uit tot een plek waar gasten uit de internationale variété-wereld graag verblijven. Maar hoe hard ze ook werkt, ze kan niet verhoeden dat haar gezin iets vreselijks overkomt.

Herman Koch

‘Een film met Sophia’ is de nieuwe roman van Herman Koch. Een spannende roman over de laatste film van een beroemde filmmaker en zijn fascinatie voor de jonge hoofdpersoon. Over de vaderlijke liefde voor een jonge actrice, de verdorven filmwereld en de kunst van het thuisblijven.

Coronatoegangsbewijs

‘Zin op Zondag’ wordt gepresenteerd door Marja Käss, docent drama, programmamaker/presentator en adviseur op het gebied van literatuur, theater en andere kunstdisciplines. Vanwege de coronamaatregelen dien je bij entree een coronatoegangsbewijs te kunnen tonen via de CoronaCheck-app (negatieve testuitslag, vaccinatiebewijs of bewijs van herstel van corona).

Praktische informatie

De nieuwe editie van ‘Zin op Zondag’ is op zondag 12 september van 15.00 uur 17.00 uur bij te wonen bij Huis73 aan de Hinthamerstraat 74 in Den Bosch. Entree kost 12,50 euro. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op de website: huis73.nl.