Week van Lezen en Schrijven

DEN BOSCH | In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met het gebruik van een computer of mobiele telefoon.

Moeite hebben met lezen en schrijven heeft grote gevolgen.?Het maakt mensen kwetsbaar dan geletterde mensen. Van maandag 6 tot en met zondag 12 september presenteert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven. Huis73 organiseert verschillende activiteiten tijdens de themaweek om extra aandacht te geven aan laaggeletterdheid.
Tijdens de gratis toegankelijke presentatie 'Mijn ziekenhuis op zak' op dinsdag 7 september van 12.00 tot 13.30 uur leer je hoe je thuis veilig ‘MijnJBZ' kunt gebruiken.
Gitta de Rooij van Randstad Den Bosch neemt een kijkje in jouw cv tijdens de gratis workshop ‘CV schrijven' op woensdag 8 september van 10.00 tot 11.00 uur en van 11.30 tot 12.30 uur. Gratis toegang.
Voor iedereen die Nederlands leert en het leuk vindt om via muziek meer over taal te weten te komen is er het Songbook Taalcafé op vrijdag 4 september van 15.30 tot 17.00 uur. Gratis toegang.
Kijk voor het complete programma op www.huis73.nl