Testlocatie in Den Bosch verhuist naar Hambakenwetering

DEN BOSCH | Vanaf 3 september wordt de GGD-testlocatie verplaatst van de Brabanthallen naar Hambakenwetering 1 in Den Bosch. Dat wordt een locatie waar bezoekers te voet doorheen gaan. 

De nieuwe testlocatie aan de Hambakenwetering wordt een zogenoemde ‘walk through' locatie. Bezoekers parkeren hun auto en gaan te voet verder. De nieuwe locatie is goed bereikbaar: zowel via de op- en afritten van de A59 als vanuit het centrum.
Vanaf vrijdag 3 september vinden de testen eerst plaats in een GGD-testbus op het parkeerterrein van de nieuwe locatie. Ondertussen wordt er gewerkt aan de inrichting van het pand. Vanaf half september worden de testen in het pand afgenomen. Bezoekers kunnen daar op afspraak van 08.30 tot 17.00 uur terecht voor een coronatest.
GGD Hart voor Brabant heeft inmiddels meer dan 1 miljoen vaccinaties gezet en meer dan 1 miljoen inwoners getest. Directeur publieke gezondheid Thérèse Claassen benadrukt het belang van blijven testen: "Iedereen die gevaccineerd is, moet zich nog steeds houden aan de algemene coronaregels. Testen op corona is nodig om besmettingen op te sporen en te bestrijden, maar ook om de samenleving stapje voor stapje verder te openen. Laat je bij klachten dus altijd testen.”