Fractievoorzitter gaat stoppen

DEN BOSCH | Esther de Ruiter, fractievoorzitter van GroenLinks Den Bosch, zal zich niet kandidaat stellen en stopt na de komende gemeenteraadsverkiezingen. Sinds 2014 was zij gemeenteraadslid voor GroenLinks: " Na 16 jaren actief te zijn geweest voor de partij, wordt het tijd voor een nieuwe generatie om zich in te zetten voor GroenLinks Den Bosch. Gezien de grote groei van het aantal nieuwe leden en leden dat actief is, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Ik ben er trots op wat we bereikt hebben de afgelopen twee periodes."
Wethouder Ufuk Kâhya: "Esther heeft sinds 2014 meegebouwd aan een sterk GroenLinks, altijd vanuit haar idealen, gericht op de inhoud, met liefde voor de stad en altijd gericht op het maken van impact. We zijn haar dankbaar voor wat ze heeft betekend voor GroenLinks, voor de lokale politiek en de gemeente." Tot de verkiezingen blijft Esther zich inzetten voor GroenLinks.

Orgelconcert
in de Sint-Jan

DEN BOSCH | Op dinsdagavond 7 september bespeelt Geerten van de Wetering het Groot Orgel van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch. Geerten studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Woerdens Kamerkoor. In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. Hij heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e-eeuwse en hedendaagse muziek. Geerten maakt graag verrassende programmering en onverwachtse combinaties, waarmee hij bovendien een nieuw publiek voor het orgel probeert te winnen. Ongetwijfeld wordt het een verrassend concert! Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro. In verband met de coronamaatregelen dient u zich vooraf aan te melden via de website: www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl. Losse kaarten zijn in beperkte mate verkrijgbaar op de avond zelf. 

Kraamverhuur rommelmarkt

DEN BOSCH | Op zondag 19 september van 10.00 tot 16.00 uur vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats aan het Manis Krijgsmanhof/Ploossche Hof in Den Bosch. Een kraam huren kost 11 euro. De entree is voor alle bezoekers gratis. Voor aanvullende informatie over kraamverhuur en meer kunt u mailtje sturen naar de organisatie: acvanallesopeenreitje@gmail.com.