De vijf finalisten van de IGNITE Award 2021; een startersprijs voor sociaal ondernemers in Gelderland en Noord-Brabant.
De vijf finalisten van de IGNITE Award 2021; een startersprijs voor sociaal ondernemers in Gelderland en Noord-Brabant. Foto:

Twee Bossche organisaties
in finale IGNITE Award 2021

DEN BOSCH | De IGNITE Award is een startersprijs voor sociaal ondernemers in Gelderland en Noord-Brabant die met hun onderneming échte maatschappelijke verandering teweegbrengen.

Uit ruim zestig inzendingen zijn vijf veelbelovende social startups geselecteerd. De komende weken werken zij tijdens een intensief trainingstraject aan het versterken van hun onderneming. Op 28 oktober wordt bekendgemaakt wie van hen met 100.000 euro naar huis gaat. Onder de finalisten bevinden zich ook twee organisaties uit Den Bosch. Ten eerste 'Boefjes en Barista’s'. Deze biedt ontmoetingsplekken voor jonge ouders, hun boefjes en eenzame senioren binnen woonzorgcentra. Daarnaast behoort ook het Bossche bedrijf InnAut tot de finalisten. Deze begeleidt jongeren naar een passende baan in de techniek.

Vanaf deze week kan er gestemd worden voor de publieksprijs via www.igniteaward.nl/genomineerden. De winnaar van de publieksprijs ontvangt 5000 euro. Op 28 oktober pitchen de finalisten hun onderneming tijdens de finale. De jury maakt tijdens het event de winnaar van de IGNITE Award 2021 bekend. De winnaar ontvangt een startkapitaal van 100.000 euro. De nummer twee ontvangt 50.000 euro.