Monumenten openen de deuren

DEN BOSCH | Tijdens de Open Monumentendagen op zaterdag 11 en zondag 12 september zijn monumenten in de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielgestel en Vught gratis te bezoeken. Het is ieder jaar dé kans om een plek te bezoeken waar je normaal niet zo snel komt. Dit jaar kan dat in aangepaste vorm, volgens de dan geldende coronamaatregelen. Met wandelingen en fietstochten worden de opengestelde panden verbonden. Reserveren is in veel gevallen noodzakelijk.
Op zaterdag 11 september zijn er wandelingen in bijzondere wijken in en om de binnenstad van Den Bosch. Op zondag 12 september ben je welkom in het Bossche buitengebied (Rosmalen, Engelen en Nuland) en in de gemeenten Vught en Sint-Michielsgestel.
Net als vorig jaar is het ook mogelijk om monumenten ‘virtueel’ te bezoeken in Den Bosch, Sint-Michielsgestel en Vught. Dit jaar worden in het Open Monumentenweekend vijf extra panden online geopend: Huis ‘De Wereld’ (Sociëteiten Amicitia en De Zwarte Arend), Studio Boot, het Jheronimus Bosch Art Center, de Sint-Cathrien en ‘De Drie Halve Manen’ op Hinthamerstraat 138.
Open Monumentendag wordt samen met de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught georganiseerd door het lokaal comité van binnenstad en buitengebied. Uiteraard kan dit evenement alleen worden gerealiseerd dankzij de enthousiaste inzet en belangeloze medewerking van de vele monumenteneigenaren, heemkundekringen en andere vrijwilligers en samenwerkingspartners. Heb je vragen of tips? Neem contact op via erfgoed@s-hertogenbosch.nl.

Kaartverkoop IVC gaat van start

DEN BOSCH | Op 18 en 19 november vinden de halve finales van het Internationaal Vocalisten Concours’s-Hertogenbosch plaats mét publiek. De finale van het LiedDuo 2021 wordt gehouden op 21 november. Rond het concours worden diverse activiteiten voor het publiek georganiseerd. Zo verzorgt tenor Christoph Prégardien een recital met de volledige Dichterliebe van Schumann, vinden er recitals door laureaten plaats, net als masterclasses, een kindervoorstelling rond het klassieke lied en een wereldpremière van het nieuwe prijslied Het Goud van Vermeer van componist Bart Visman en tekstdichter Marc Pantus. De kaartverkoop start 15 september en loopt via de website van de Verkadefabriek: www.verkadefabriek.nl.