Nieuwe cursus voor senioren

DEN BOSCH | ‘Positief gezond ouder worden’ is een cursus waarin je actief vorm geeft aan je eigen leven. Je staat stil bij de veranderingen die het ouder worden met zich meebrengt en hoe je daar mee om wil gaan. Daarnaast wordt er aandacht geschonken aan een gezonde leefstijl en het versterken van je netwerk. Je gaat aan de slag met inspirerende toekomstplannen voor deze nieuwe levensfase.
Het programma sluit het beste aan bij senioren tussen de 55 en 75 jaar die gezond en positief oud willen worden en daar zelf een steentje aan bij willen dragen. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten gaan de deelnemers samen aan de slag met verschillende oefeningen. De bijeenkomst over leefstijl wordt begeleid door Susan van Kempen, leefstijlcoach, namens GGD Hart voor Brabant. Dag en tijd: dinsdag van 13.30 tot 16.00 uur. Data: 28 september; 5, 12, 19 en 26 oktober en 2, 9 en 16 november. Prijs: 30 euro (inclusief koffie/thee).
De cursus is een initiatief van ABZ, Welzijn Vught, Ouderen Samen en GGD Hart voor Brabant. Er zijn nog plekken vrij dus reageer snel en mail naar moniekvanoss@farent.nl..

Heb jij last van angst of dwang?

DEN BOSCH | Gevoelens van angst en dwang kunnen je leven behoorlijk ontregelen. Zo ernstig dat je je werk, vrienden en kennissen en soms zelfs familieleden kwijtraakt. Misschien ben je bang om de straat op te gaan, heb je smetvrees of loop je eindeloos te tobben en te malen? Je bent zeker niet de enige. In Nederland hebben zo'n anderhalf miljoen mensen last van angst- en dwangklachten. Het kan heel erg opluchten om hierover te praten met mensen die precies begrijpen wat je voelt. Om je gevoelens te delen en ervaringen uit te wisselen. De Angst Dwang en Fobie stichting helpt je daarbij. Over heel Nederland hebben zij lotgenotengroepen bijeengebracht. In het najaar start de stichting weer lotgenotengroepen op verschillende locaties in Nederland. De groep komt vijf avonden bij elkaar - eens per maand - en wordt begeleid door getrainde ervaringsdeskundigen. De eerstvolgende lotgenotengroep bij jou in de buurt is op dinsdag 21 september bij Steunpunt Zelfhulp aan de Sonniusstraat 3 in Den Bosch. Aarzel niet! Help jezelf, help anderen en meld je nu meteen aan. Voor meer info en aanmelden: www.adfstichting.nl/lotgenotencontact.