Fysieke open dag bij HAS Hogeschool in Den Bosch

DEN BOSCH | Het studiejaar is gestart en eindelijk is het weer mogelijk om fysieke open dagen te houden. Zaterdag 9 oktober van 09.00 tot 16.00 uur kunnen studiekiezers HAS Hogeschool in Den Bosch bezoeken om kennis te maken met de unieke sfeer bij deze hbo-onderwijsinstelling.

In januari 2020 heeft HAS Hogeschool voor het laatst studiekiezers mogen ontvangen tijdens een open dag. Sindsdien hebben alle studiekeuze-events - zoals open dagen, proefstudeerdagen en meeloopdagen - online plaatsgevonden. Een van de belangrijkste factoren bij het maken van een goede studiekeuze is echter de sfeer op de hogeschool, blijkt uit onderzoek. Dat beaamt ook Reggy van der Wielen, de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van HAS Hogeschool: “Afgelopen studiejaar hebben we vele scholieren online kennis laten maken met onze voltijd hbo-opleidingen. Interactie met studenten en docenten stond hierbij centraal. Maar wil je écht voelen of je op je plek bent bij de HAS, moet je rondlopen in onze gebouwen. Dan ervaar je de persoonlijke en ongedwongen sfeer en weet je snel genoeg of je bij ons wil studeren’’.

De open dag van HAS Hogeschool wordt 'coronaproof' georganiseerd. Zo zijn de openingstijden verruimd, wordt er gewerkt met tijdsloten en is het mogelijk om één introducé mee te nemen, bijvoorbeeld een ouder, verzorger of vriend(in). ‘’We zijn ontzettend blij dat we studiekiezers weer persoonlijk mogen ontmoeten! Natuurlijk doen we dat veilig conform de richtlijnen van de overheid. Zo bieden we onze toekomstige studenten toch de kans kennis te maken met onze opleidingen", aldus Van der Wielen. De open dag richt zich op de persoonlijke ontmoeting tussen docenten, studenten en studiekiezers. Daarnaast worden er rondleidingen georganiseerd waarbij de vele praktijkfaciliteiten aan bod komen, zoals het Food Design Centre, de Kas, Milieuhal en BioLab.

Naast de open dag organiseert HAS Hogeschool ook een Online Studiemarkt waarbij je meer te weten komt over de inhoud van de opleiding. En tijdens Online Live Sessies kunnen studiekiezers en ouders vragen stellen aan studenten. Ook is het mogelijk om een dag te komen proefstuderen.

HAS Hogeschool - met vestigingen in Den Bosch en Venlo - is een middelgrote hogeschool en biedt voltijd hbo-opleidingen in de richting van agro, food en leefomgeving. Daarnaast worden deze sectoren gecombineerd met thema's als economie, aardrijkskunde, technologie, innovatie, duurzaamheid, gezondheid en design.