Brusselmans komt naar Den Bosch

DEN BOSCH | De Vlaamse schrijver Herman Brusselmans komt op zaterdag 18 september voor een signeersessie naar Boekhandel Adr. Heinen. Van Brusselmans verscheen recent 'Geschiedenis van de moderne literatuur', zijn vierentachtigste boek, waarin hij - vilein en incorrect als we van hem gewend zijn - de Nederlandstalige letteren beschouwt. Zaterdag is Brusselmans tussen 10.30 en 11.30 uur bij Adr. Heinen om zijn boek(en) te signeren.

Orgelconcert in Sint-Cathrienkerk

DEN BOSCH | Op zaterdagmiddag 18 september bespeelt Jan Pieter Lanooy het orgel van de Sint-Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof in Den Bosch. Het is het eerste van een serie van vier concerten op vier achtereenvolgende zaterdagmiddagen. Het concert begint om 16.00 uur, duurt een half uur en is gratis toegankelijk. Op het programma staan werken van Saint-Saëns, Monnikendam, J.S. Bach en Choral II van César Franck. Jan Pieter Lanooy is als organist verbonden aan Vrijburg Amsterdam. Ook is hij werkzaam bij de Nederlandse Bachvereniging.

Orgelconcert
in de Sint-Jan

DEN BOSCH | Op dinsdagavond 21 september bespeelt Berry van Berkum het groot orgel van de Sint-Janskathedraal. Hij is organist van de Nicolaïkerk te Utrecht en als improvisator actief op het gebied van jazz en filmbegeleiding. Regelmatig begeleidt hij ook zwijgende films in kerken en theaters. Onder het motto 'La Monica in de Sint-Jan' speelt hij gevarieerde korte werken uit vier eeuwen orgelcultuur. Van de zestiende-eeuwer E. du Caurroye via Bach en Böhm naar jongere meesters als T. Hagen, B. Matter en G. Bovet. In verband met de coronamaatregelen dient u zich bij voorkeur eerst aan te melden via de website: www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl. Losse kaarten in beperkte mate verkrijgbaar op de avond zelf. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro.

Kunstmarkt in
de Havenstraat

DEN BOSCH | De traditionele kunstmarkt in de Havenstraat in hartje Den Bosch is terug van weggeweest. En wel op zondag 3 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. Aan deze kunstmarkt werken diverse kunstenaars mee met een grote diversiteit aan kunst. Iedereen is welkom.