Gezellige rommelmarkt

DEN BOSCH | Op zondag 19 september van 10.00 tot 16.00 uur vindt de jaarlijkse rommelmarkt plaats aan het Manis Krijgsmanhof/Ploossche Hof in Den Bosch. Een kraam huren kost 11 euro. De entree voor bezoekers is gratis. Voor meer info over kraamverhuur mailen naar acvanallesopeenreitje@gmail.com.

Wie kent Karel
van den Heuvel?

DEN BOSCH | Docent Frans van Berkel uit Tilburg heeft in het schooljaar 1980/1981 een jaar op Scholengemeenschap Priscilla in Den Bosch gewerkt. Zijn collega en mentor daar was Karel van den Heuvel uit Den Bosch. Frans zou graag met zijn oud-mentor in contact komen om hem uit te nodigen voor zijn afscheidsreceptie. Vandaar de vraag: wie kan hem in contact brengen met Karel van den Heuvel? Het enige dat Frans van Karel weet – dankzij een artikel dat in 2017 in de Bossche Omroep is gepubliceerd - is dat hij lang koordirigent is geweest. Voor meer informatie kunt u bellen met Frans op 06-20220160, of mailen naar fcpvanberkel@gmail.com.

'Het verhaal dat er niet mocht zijn'

DEN BOSCH | Deze bijzondere oorlogsdocumentaire met een inleiding van René Kok wordt op zaterdag 18 september van 14.00 tot 16.00 uur herhaald. Op 6 augustus was de Knillispoort zo vol, dat de organisatie veel mensen moest teleurstellen. De vertoning vindt opnieuw plaats in de Knillispoort. Er wordt geen entree gevraagd, de bezoeker mag zelf bepalen wat hij of zij ervoor over heeft. Aanmelden kan via achterdenpoort@outlook.com. Meer info: fransvangaal@home.nl.

Excursie door
het Kanaalpark

ROSMALEN | Beleef op zondag 19 september van 14.00 tot 16.00 uur de nieuwe natuur in het Kanaalpark. Het kanaalpark is een van de nieuwste natuurgebieden rond 's-Hertogenbosch, langs het nieuwe Maximakanaal. Nieuw, maar er is wel al veel te zien. Dodaarsjes bijvoorbeeld en veel andere watervogels, de vegetatie die ieder jaar weer anders is en misschien wel een bever. Al komt die laatste vooral 's nachts te voorschijn. Aanmelden voor deze excursie is verplicht. Dat kan via gidsen@ivn-s-hertogenbosch.nl. De excursie vertrekt om 14.00 uur bij Stadsboerderij Eyghentijds aan de Lunerkampweg 5 in Rosmalen.