Komend weekend voor achttiende keer Atelierroute in Empel

EMPEL | Aanstaande zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur vindt voor de achtste keer de Empelse Atelierroute plaats. Negentien kunstenaars met zeer uiteenlopend werk stellen dan hun atelier open voor publiek.

"Dit jaar hebben we naast een aantal vaste deelnemers ook drie nieuwe Empelse kunstenaars weten te strikken”, meldt deelnemer en bestuurslid Mariël Lam: "Pierre van Dijk en Claudia Schrover schilderen met olie en acryl. Claudia maakt ook pentekeningen en aquarel. René de Bruijn schildert op papier, doek en digitaal.”
Om de route nog aantrekkelijker te maken, doen er ook weer een aantal gastexposanten mee. "Sommige kunstenaars hebben voldoende ruimte om een extra kunstenaar te laten exposeren”, legt Lam uit. "Het zijn er dit keer maar liefst vijf: Saskia Vermee en Marion Janssen-Quaadvliet (olieverfschilderijen), Miranda Luites en Milou van Kessel (mixed media) en Paula Scheerder (Jewelry & Styling).
Tijdens de route zijn de deelnemende locaties eenvoudig herkenbaar aan een roze vlag met daarop het logo van de Empelse kunstroute. Je kunt er gewoon binnenwandelen. De deelnemende ateliers zijn zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur geopend. Kijk voor aanvullende informatie op www.atelierrouteempel.nl.