Eerste seniorenfestival in De Schutskamp van start gegaan

DEN BOSCH | Geniet, beleef, leer en beweeg! Dat is het motto van het allereerste Seniorenfestival in wijk De Schutskamp, georganiseerd door de opbouwwerkers van Farent en medewerkers van ’S-PORT. Drie weken om nooit te vergeten! 

Het Seniorenfestival - dat gericht is op gezondheid, bewegen, veiligheid, wonen, cultuur en ontmoeten - is afgelopen maandag (20 september) van start gegaan en duurt nog tot en met zondag 10 oktober. De activiteiten vinden verspreid over De Schutskamp plaats. Neem voor het complete programma-aanbod een kijkje in het speciale magazine dat overal in De Schutskamp huis-aan-huis is verspreid. Je kunt dit magazine natuurlijk ook online inzien op de website van Farent: www.farent.nl/nieuws/seniorenfestival-in-de-schutskamp-3-weken-om-nooit-te-vergeten/. 

Gezellig en divers aanbod
Iedereen wil graag zo lang mogelijk veilig en prettig thuis kunnen blijven wonen. Daarom wil Farent graag alle inwoners kennis laten maken met het gezellige en diverse aanbod dat hiervoor wordt georganiseerd in De Schutskamp. Vooral in deze coronatijden hebben we met z'n allen ervaren hoe belangrijk je gezondheid is, maar tegelijkertijd ook hoe essentieel het is om contact te maken met anderen en samen te kunnen lachen.

Het speciale magazine is in de wijk De Schutskamp huis-aan-huis verspreid

Cursussen en lessen
Samen met verschillende partners en initiatieven in de wijk is het programma opgesteld. Je kan deelnemen aan verschillende cursussen of activiteiten die gericht zijn op gezondheid, beweging, veiligheid, wonen, cultuur en ontmoeten. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een les dansen of een kennismaking met de duofiets. Een cursus ouder worden met de juiste voeding of een cursus valpreventie behoort ook tot de mogelijkheden. Of eet eens gezellig mee in het seniorenrestaurant, kom langs in het Geheugenhuis in Huis73 of doe mee met de raamgedichten. Kortom, er is meer dan genoeg te doen en je mag het allemaal combineren!

Themadagen
Deze drie weken staan in het teken van verschillende themadagen, zoals de Nationale Sportweek, Valpreventie Week, Week tegen Eenzaamheid, Nationale Ouderendag, Burendag en Wereld Alzheimer Dag. Samen vieren de deelnemers dit tijdens het Seniorenfestival in De Schutskamp.