Open dag bij roeivereniging

DEN BOSCH | Roeivereniging De Hertog houdt aanstaande zondag een open dag vol activiteiten. Vorig jaar moest er nog een streep door de open dag vanwege het coronavirus, nu kan het weer. Uiteraard rekening houdend met de huidige coronaregels.

Iedereen is van 11.00 tot 15.00 uur van harte welkom in het ‘roestige’ gebouw aan de Citadellaan 28 in Den Bosch. Er komen waterballen waarin je over het water kunt lopen, een ergometercompetitie, kansen om in een boot te zitten voor aspirant-leden en voor de kleintjes staat er een groot springkussen op het terrein. Ook zijn er diverse rondleidingen door het gebouw en de botenloods. De hele dag is er vrije inloop en is er de mogelijkheid voor iedereen die groter is van 1.50 meter om onder begeleiding te roeien. De bar is tijdens de open dag geopend, dus je kunt ook gewoon komen genieten van een drankje.

Roeivereniging De Hertog is opgericht in 1992 als de honderdste roeivereniging in Nederland. Leden roeien op de rivieren Dommel, Aa, Dieze en Maas. Zij maken gebruik van de vloot van circa 60 roeiboten waarin zij zowel recreatief als wedstrijden roeien. Momenteel telt de club zo'n 500 leden.