Geen fysieke opening van carnaval op de Parade op 11-11

DEN BOSCH | De Oeteldonksche Club van 1882 heeft bekendgemaakt dat de traditionele opening van carnaval op 'd'n Elfde van d'n Elfde' op de Parade in Den Bosch niet door kan gaan.

"De laatste corona-update van het kabinet maakt weliswaar duidelijk dat ons jaarlijkse openlucht-startschot van Oeteldonk op de Parade in zijn geplande omvang is toegestaan, maar stelt tegelijk de eis dat bij alle bezoekers de coronapas of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur oud wordt gecheckt. Voor ons als organisatie is het onmogelijk om alle bezoekers te controleren", zo laat de organisatie op haar website weten.
Horeca en gemeente zijn momenteel nog druk in overleg of en wat er op 11 november in de Bossche horeca eventueel wel mogelijk is. Voor het Kwèkfestijn en de Preiskeuzekeinderkwek (Pkkk) op 20 november ziet het er gunstiger uit. Deze vinden plaats in een tent op de Parade met sowieso een maximaal aantal bezoekers en in het geval van het Kwèkfestijn met een controleerbaar aantal toegangskaarten. Al moet de vergunningsaanvraag voor de tent nog wel worden ingediend. De Oeteldonksche Club van 1882 hoopt uiteraard dat de vergunningsaanvraag rondkomt en ze een mooi en ouderwets Kwèkfestijn kunnen organiseren.