Hoe gezond zijn onze kinderen?

DEN BOSCH | Vanaf deze week valt bij een groot aantal ouders een uitnodiging voor deelname aan de kindmonitor in de bus. Het gaat om een grootschalig onderzoek naar de gezondheid van kinderen van 0 tot en met 11 jaar. De GGD Brabant-Zuidoost organiseert dit onderzoek onder 26.000 ouders en verzorgers in deze regio. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter de GGD de gezondheid van kinderen in beeld krijgt.
De GGD Brabant-Zuidoost voert de Kindmonitor eens in de vier jaar uit in opdracht van de gemeenten in de regio. De vragen gaan over de gezondheid, leefomgeving, het welzijn en de invloed van corona. Heeft u een uitnodiging ontvangen? Dan is uw kind via een steekproef uit de Basis Registratie Personen (BRP) geselecteerd. Ouders kunnen de vragenlijst online invullen op www.startvragenlijst.nl/GGDBrabant. Alle antwoorden worden natuurlijk vertrouwelijk verwerkt. De GGD beloont elke dertigste deelnemer met een cadeaubon ter waarde van vijftien euro. Dit bedrag kan ook worden gedoneerd aan een goed doel.

Veiligheid in de Bossche wijken

DEN BOSCH | Verbeteren van de veiligheid en de veiligheidsgevoelens van inwoners. Voor iedereen een groot goed om prettig te wonen. Dit vraagt om maatwerk per wijk. De gemeente 's-Hertogenbosch gaat hiermee aan de slag samen met inwoners en organisaties in de wijken Zuid, Oost en Hintham. Aansluitend volgen de wijken Muntel, Vliert, Orthenpoort en Binnenstad.
Burgemeester Jack Mikkers: “We willen graag van inwoners horen hoe zij tegen de veiligheid in hun eigen omgeving aankijken. Onze kennis op het gebied van veiligheid combineren we met de ervaringen van inwoners. Dat is belangrijk, want samen werken we aan een veilige en prettige omgeving.”
De gemeente nodigt alle inwoners van de wijken Zuid, oost en Hintham uit om een korte vragenlijst in te vullen. Deze staat op www.s-hertogenbosch.nl/veiligheidsplan. Wanneer de resultaten van dit onderzoek bekend zijn, komen er bijeenkomsten over wat er speelt in elke buurt. Inwoners zien wat het onderzoek zegt over de veiligheid in hun wijk. Ze kunnen dit aanvullen met hun eigen beleving en ervaringen. Zo kunnen de gemeente en de politie samen met inwoners bepalen waar met voorrang aandacht naartoe moet. Denk bijvoorbeeld aan auto- of woninginbraak, geweld en jeugdoverlast.