Orgelconcert Willem Hörmann

DEN BOSCH | Ter afsluiting van de zeer geslaagde najaarsserie van vier orgelconcerten in de Sint-Cathrienkerk aan de Kruisbroedershof in Den Bosch bespeelt Willem Hörmann op zaterdagmiddag 9 oktober het Vollebregtorgel. Hörmann is de vaste bespeler van dit monumentale orgel. Het concert begint om 16.00 uur, duurt een half uur en is gratis toegankelijk. Op het programma staan werken van onder andere Olivier Messiaen, Samulel Wesley en Tomaso Albinoni.
Willem Hörmann kan terugzien op een imposante carrière als organist. Hij gaf concerten in de Verenigde Staten, Canada en diverse Europese landen. Zijn repertoire is bijzonder uitgebreid. Op Youtube staan meer dan 100 opnames, waaronder opnames van zijn huisorgel met 12 registers.

Busjes Gastvrij 's-Hertogenbosch

DEN BOSCH | Trost kondigde de stichting Gastvrij ‘s-Hertogenbosch vorig najaar het plan aan om twee elektrische personenbusjes aan te schaffen. In maart van dit jaar werden de contracten getekend en leek spoedige levering mogelijk. Door gebrek aan chips werd de levering echter meermaals uitgesteld. Maar vanaf 30 september, na een periode van instructies en proefrijden, heeft de eerste bus de vertrouwde route weer hervat. Zodra de tweede bus gereed is, volgt er een feestelijk evenement.

Orgelconcert Eberhard Lauer

DEN BOSCH | Op dinsdagavond 12 oktober bespeelt Eberhard Lauer het groot orgel van de Sint-Janskathedraal. De Duitse organist Lauer is verbonden aan de St. Marien-Dom in Hamburg en professor voor orgelmuziek in Lübeck. Hij speelt werken van Johann Sebastian Bach en zijn voorlopers Nicolaus Bruhns, Franz Tunder en Dietrich Buxtehude. In verband met de coronamaatregelen graag vooraf aanmelden op www.stjanskathedraal-orgelconcert.nl. Losse kaarten zijn in beperkte mate verkrijgbaar op de avond zelf. Het concert begint om 20.00 uur en de entree bedraagt 10 euro.

KC De Sprong zamelt textiel in

ROSMALEN | KC De Sprong aan de Laaghemaal 46 in Rosmalen doet mee met de Textiel Race 2021. Buurtbewoners kunnen helpen door in de blauwe of witte bakken aan de voorzijde van de school oude kleding en textiel in te leveren.