De lindenboom van Eikendonk heeft volgens experts het beleg van ’s-Hertogenbosch van 1629 nog meegemaakt.
De lindenboom van Eikendonk heeft volgens experts het beleg van ’s-Hertogenbosch van 1629 nog meegemaakt. Foto:

Stem op Brabantse inzending 'Boom van het Jaar 2021'

DEN BOSCH | Op een talud langs de A2 staat een zogeheten stoof van vijf lindebomen. Al minstens drie eeuwen lang met hun wortelstelsels vergroeid. De lindenboom van Eikendonk is de Brabantse inzending voor 'Boom van het Jaar 2021'.

Tussen Den Dungen en ’s-Hertogenbosch staat de bewuste boom, pal naast de snelweg A2. De lindenboom van Eikendonk. Hij heeft in zijn lange leven al veel doorstaan: het beleg van ’s-Hertogenbosch in 1629 en ook twee verbredingen van de snelweg. Op het nippertje weliswaar, zelfs de vluchtstrook houdt even op om de boom te sparen. Het klooster dat vroeger op deze plek stond, is inmiddels verdwenen onder het asfalt. En ook het Bossche pad, de verbindingsweg tussen stad en platteland, is er allang niet meer. Maar de boom houdt nog altijd dapper stand. Vandaar dat deze is gekozen als de Brabantse inzending voor de verkiezing 'Boom van het Jaar 2021'. Kijk voor meer informatie over de geschiedenis van deze monumentale lindenboom op www.heemkundedendungen.nl.

Stemmen kan tot 18 oktober
Ben jij van mening dat deze bijzondere boom de titel 'Boom van het Jaar 2021' verdient? Breng dan gewoon je stem uit! Stemmen kan nog tot 18 oktober: https://www.deboomvanhetjaar.nl/stem-op-uw-boom#noord-brabant.