11e The Giving Statues in winkelcentrum de Helftheuvel

DEN BOSCH | Op zaterdag 9 oktober is het dan zover, de 11e editie van the Giving Statues. Veertien levende standbeelden vertonen die dag hun kunsten in winkelcentrum de Helftheuvel.

Onder de deelnemers bevinden zich ook een aantal winnende acts van diverse wedstrijden. Samen gaan de levende standbeelden deze dag proberen om zoveel mogelijke donaties binnen te halen voor het goede doel. Dit jaar is gekozen voor de ‘vereniging van Ehlers-Danlos patiënten'. Alle activiteiten van deze vereniging zijn er op gericht meer bekendheid te geven aan en meer inzicht te krijgen in het syndroom van Ehlers-Danlos (EDS). EDS is een verzamelnaam voor een zeldzame groep erfelijke bindweefselafwijkingen. Hoofdkenmerken zijn: hypermobiliteit, rekbare zachte huid, bindweefselzwakte, snel blauwe plekken en vertraagde wondgenezing. Door deze kenmerken zijn pijn en vermoeidheid veelgehoorde klachten.

De aanvang van het evenement is 11.30 uur en het eindbedrag wordt tussen 16.45 en 17.00 uur op de helftheuvel bekendgemaakt.