Lezing voor mantelzorgers

ROSMALEN | Hoe vind je als mantelzorger de weg in zorgland? Daarover gaat de lezing die Mantelzorg Farent op maandag 25 oktober van 19.00 tot 21.00 uur voor mantelzorgers verzorgt in Ons Trefpunt aan de Sint Jozefstraat in Rosmalen. 

De meeste mantelzorgers vinden het heel natuurlijk en vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen en (h)erkennen zichzelf niet als mantelzorger. Zij zorgen uit liefde, vanzelfsprekendheid of genegenheid. Toch is het heel bijzonder wat zij doen en het kan emotioneel en lichamelijk intensief zijn.
Bij veel mantelzorgers sluipt overbelasting erin. Naast de zorg die mantelzorgers op zich nemen, krijgen zij ook te maken met een ingewikkeld stelsel van regelingen en voorzieningen, waarin men moeilijk de weg kan vinden. Het langer thuis blijven wonen en de vergrijzing speelt hierin een grote rol. Maar hoe vind je als mantelzorger de weg in zorgland? We gaan de (on)mogelijkheden samen op een rij zetten tijdens deze lezing.

De gratis lezing wordt begeleid door consulenten van Mantelzorg Farent samen met een praktijkondersteuner van een huisarts. Aanmelden kan via mantelzorg@farent.nl, of op 073-2068800.