Fietsverlichtingsactie op de Bossche Markt

DEN BOSCH | Op donderdagavond 21 oktober van 17.30 tot 20.30 uur presenteert de Fietsersbond ‘s-Hertogenbosch een fietsverlichtingsactie op de Bossche Markt.
Als de dagen weer korter worden, duiken veel fietsers helaas weer zonder licht het donker in. Gevaarlijk voor henzelf en anderen. Daarom biedt de Bossche afdeling van de Fietsersbond de mogelijkheid om ter plekke meteen uw verlichting te repareren. De FietsWerkplaats Copernikkel (Boschveld) verleent medewerking om passerende fietsers over de Markt weer te helpen aan goede fietsverlichting. Om de drempel zo laag mogelijk te houden hoeft u alleen de materiaalkosten te betalen. De politie heeft haar medewerking toegezegd om fietsers die zonder verlichting rond en in het centrum fietsen naar de Markt in de binnenstad te verwijzen.
Goede fietsverlichting is belangrijk: niet alleen om gezien te worden, maar ook om anderen te zien. Met goede verlichting ga je veiliger door het verkeer. Kijk voor testen en tips van de Fietsersbond op de website: www.fietsersbond.nl/de-fiets/onderdelen/verlichting/..

Ruim 30.000 tegels gewipt in Den Bosch

DEN BOSCH | De eindstand van het NK Tegelwippen is bekend. ’s-Hertogenbosch is op de 22e plek geëindigd (van de 81 gemeenten). Maar liefst 30.641 tegels zijn vanaf maart tot en met september door inwoners gewipt. De tegels hebben ze vervangen voor planten, bloemen en struiken.
Wethouder Mike van der Geld (Energie en Klimaat): “Een mooi groen resultaat. Ons doel was 10.000 tegels te wippen. Dat hebben onze inwoners ruimschoots overtroffen. Zo maken we onze gemeente steeds groener. Mooi om te zien, en goed tegen de klimaatverandering. Dank aan de inzet van alle deelnemers die mee hebben gedaan aan het NK Tegelwippen!”
Het NK Tegelwippen was een landelijke wedstrijd tussen 81 gemeenten wie de meeste tegels door groen kon vervangen. Ludiek, met een serieuze en nodige ondertoon. Gemeenten konden elkaar uitdagen. ’s-Hertogenbosch ging de derby aan met de gemeente Oss, en die heeft Den Bosch gewonnen!

Dutch Open verhuist naar de meimaand

CROMVOIRT | De 102de editie van het Dutch Open wordt gespeeld van 26 tot en met 29 mei 2022 op Bernardus Golf in Cromvoirt. In overleg met de European Tour verhuist het toernooi van de overvolle maand september naar mei. Volgend voorjaar zullen de beste golfers van Europa voor de tweede keer op rij over de prachtige fairways van Bernardus Golf in Cromvoirt lopen. De eerste editie was een doorslaand succes. De tourspelers waren lovend over het ontwerp, de faciliteiten en de kwaliteit van de nieuwe baan.