Locaties nieuwe laadpalen

DEN BOSCH | De gemeente heeft de beoogde locaties voor nieuwe laadpalen vastgelegd in wijklaadplannen. Dat is in overleg met inwoners gebeurt. 

Inwoners konden de afgelopen periode via een interactieve kaart reageren op de beoogde laadplekken en gaven hiervoor suggesties. De reacties zijn afgewogen en waar mogelijk meegenomen in de uiteindelijke plannen. Het college heeft deze week de wijklaadplannen vastgesteld. Wethouder Ufuk Kâhya: “In ’s-Hertogenbosch gaan we voor schoon, slim en veilig vervoer. Zo zorgen we dat het prettig wonen, leven en werken is en blijft in ’s-Hertogenbosch. We weten dat de komende jaren het aantal elektrische auto’s in onze gemeente groeit. We stimuleren dit en daarom zorgen we voor voldoende laadpunten. Dit doen we ook om het gebruik van meer elektrische deelauto’s te faciliteren. Met deze wijklaadplannen, weten we waar in onze gemeente laadpunten kunnen komen. Hierdoor faciliteren we, ook in de toekomst, elektrisch rijden zo goed mogelijk.”

Op basis van dit plan laat de gemeente stapsgewijs de nieuwe laadpalen plaatsen. Meer info op www.denbosch.nl/laadpalen.