Eerste Quiet500 voor wethouder

DEN BOSCH | Donderdag 14 oktober om 09.30 uur overhandigt Quiet Den Bosch het eerste 'Bossche' exemplaar van de Quiet500 aan wethouder Van Olden op het bordes van het stadhuis. Hierna volgt een korte wandelroute met stadsgids langs sponsoren van Quiet Den Bosch om ook hen een exemplaar te overhandigen. Deze route is georganiseerd door en met members, vrijwilligers en sponsoren om de nieuwe Quiet500 te promoten en om lawaai te maken voor stille armoede. De wandeling eindigt bij Huis73 aan de Hinthamerstraat 74 (voorheen Muzerije) waar Quiet Den Bosch een exemplaar aanbiedt aan de directeur van Huis73 Nan van Schendel. Aansluitend volgt een informeel samenzijn met sponsoren en betrokkenen.
Juist nu de kloof tussen arm en rijk almaar groter wordt, presenteert Quiet de derde editie van de armoedeglossy Quiet500. Het magazine is de tegenhanger van de bekende Quote500; niet de 500 rijkste, maar juist de 500 armste mensen worden geportretteerd. De Quiet500 is voor 10 euro verkrijgbaar in boekhandels en tijdschriftspeciaalzaken en via Quiet.nl. De opbrengst komt ten goede aan armoedeprojecten in het hele land.

Gratis karate clinic van topkarateka

DEN BOSCH | De Karate Bond Nederland (KBN) heeft waardering hoe de clubs zijn omgegaan in deze moeilijke coronatijd. Op zaterdag 16 oktober geeft topkarateka Annelies Bouma uit Dordrecht een inspirerende karate clinic bij Sportacademie van Gent. Helemaal gratis. Annelies heeft vele grote kampioenen voortgebracht.
Om de pijn te verzachten, die de karatescholen hebben geleden en keihard gewerkt hebben om deze periode tot een goed einde te brengen, heeft de KBN besloten om de clubs te ondersteunen. Iedereen die een keer een les wil proberen is welkom. Er is genoeg ruimte ook voor de jeugd en het belooft een hele leuke dag te worden.
Karate is een unieke sport met een geheel eigen verhaal. Het draait bij deze sport niet alleen om fysieke en tactische aspecten, maar juist ook om zaken als het ontwikkelen van: zelfvertrouwen, respect, normen en waarde, assertiviteit en zelfverdediging. Op een plezierige manier worden je de basisvaardigheden van deze sport bijgebracht. De clinic is voor iedereen, of je heel competitief bent of puur recreatief, je kunt altijd meedoen. Reserveren is verplicht. Meer informatie via: info@vangent-sport.nl.