Tijdelijk corona-vaccinatiepunt

DEN BOSCH | Sinds afgelopen maandag kunnen patiënten, bezoekers en omwonenden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis mét afspraak terecht bij het tijdelijke corona-vaccinatiepunt in de centrale hal van het ziekenhuis. Het vaccinatiepunt is een nauwe samenwerking tussen het ziekenhuis en de GGD Hart voor Brabant.
Hoewel op de meeste vaccinatielocaties op dit moment zonder afspraak wordt geprikt, worden in het Jeroen Bosch Ziekenhuis voornamelijk mensen mét afspraak geprikt. GGD-directeur Thérèse Claassen: “We zijn blij met de samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Inwoners uit Den Bosch en omgeving die eerder een eerste prik zonder afspraak kwamen halen, kunnen nu dichtbij huis terecht voor hun tweede coronaprik. Daarnaast ontvangen sinds afgelopen week mensen met een afweerstoornis een uitnodiging voor een derde coronavaccinatie. Voor hun derde prik kunnen deze mensen nu ook terecht bij het corona-vaccinatiepunt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.”

'Nacht van de nacht' met IVN

DEN BOSCH | Zaterdag 30 oktober van 19.00 tot 21.00 uur presenteert IVN Den Bosch de ‘Nacht van de nacht’. Locatie: Vertrekpunt: Engelermeer, parkeerplaats Engeler Visserspad bij de Haverleij.
Waar is er nog duisternis in Nederland? Probeer iets mee te krijgen van de magie van de nacht met gidsen van IVN Natuureducatie. Zijn er wolken of zien we sterren? Regent het of zijn er nog vleermuizen op jacht? Beleef het mee. Aanmelden is verplicht en kan via de website: ivndenbosch.nl. Kijk dit filmpje over het belang van de nacht en van het besparen op licht: https://youtu.be/TbJzvncGaeE.

Extra wandelingen door Baardwijk

DEN BOSCH | Overweldigend waren de reacties op het bericht dat er nu ook een cultuur-historische wandeling is door Baardwijk. In eerste aanleg werden de wandelingen alleen in groepsverband gehouden. Gezien de vele reacties worden er nu ook twee wandelingen georganiseerd en wel op zaterdagmorgen 23 en 30 oktober waar individueel voor aangemeld kan worden. De wandelingen worden gehouden bij een minimaal aantal van 20 aanmeldingen, maximaal aantal deelnemers bedraagt 25 per wandeling. Aanmelden kan via renevanboxtel@ziggo.nl. Na de aanmelding ontvangt u nadere informatie.