Noord-Brabant gastheer Nationale Viering Bevrijding 2022

DEN BOSCH | De provincie Noord-Brabant is de gastprovincie tijdens de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei 2022. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei donderdag bekendgemaakt.  

De nationale viering begint ieder jaar met de 5 mei-lezing. Deze vindt, naast vele andere activiteiten, dit jaar in Oss plaats. De NOS zendt de 5-meilezing zoals gebruikelijk live uit op televisie. Aansluitend wordt het Bevrijdingsvuur officieel ontstoken op het Bevrijdingsfestival op de Pettelaarse Schans in Den Bosch. Bevrijdingsfestival Brabant wordt sinds 1991 op 5 mei in Den Bosch georganiseerd. Een evenement rondom bewustwording van de waarde van het leven in vrijheid. 

Wie volgt Merkel op?
Wie de traditionele 5 mei-lezing komend jaar gaat verzorgen, als opvolger van de Duitse bondskanselier Angela Merkel die de lezing in 2021 hield, wordt begin 2022 bekendgemaakt. In 2021 was overigens de provincie Zuid-Holland gastprovincie van de 5 mei-viering.

Meer informatie
Kijk voor aanvullende informatie over de Nationale Viering van de Bevrijding 2022 op de website: www.4en5mei.nl. Meer info over Bevrijdingsfestival Brabant: www.bevrijdingsfestivalbrabant.nl.