Solidariteit in een nieuw jasje

DEN BOSCH | De Broodfondsen bestaan vijftien jaar. Met landelijk al 622 groepen waar meer dan 28.000 ondernemers aan meedoen. Voor ondernemers uit de omgeving Den Bosch is er op 8 november een informatieavond. 

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Ieder stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening. Wordt iemand arbeidsongeschikt, dan ontvangt deze van alle anderen een bedrag om van te leven.
Het Broodfonds is er voor alle ondernemers, zowel zzp'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal 50 deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiƫle steun.

De bijeenkomst op maandag 8 november bij Seats2Meet aan het Stationsplein 161 (ingang Stationshal tussen Hema en Bruna) is bedoeld voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of een Broodfonds willen starten. Inloop: 19.00 uur. Aanvang: 19.30 uur. Aanmelden: www.broodfonds.nl/over_ons/contact?info=941.