Allerzielenconcert in Bossche kerk

DEN BOSCH | Vocaal Ensemble Markant presenteert op dinsdagavond 2 november een Allerzielenconcert in de Wederkomstkerk aan de Rijnstraat in Den Bosch. De programmering van dit concert is opgebouwd rond het prachtige Requiem opus 194 van J.G. Rheinberger, zijn laatste voltooide religieuze werk. Verder zingt Markant werken van Mendelssohn, Purcell, Duruflé en Gounod. Natuurlijk heeft de pandemie ook Vocaal Ensemble Markant parten gespeeld, maar nu mogen en kunnen de leden weer! Met dit concert hoopt Markant anderen te inspireren. Aanvang concert: 20.45 uur (zonder pauze). Entree: 10 euro per persoon inclusief koffie/thee. Kaarten zijn te reserveren via info@markant-vocaal.nl, of telefonisch op 06-12337956.

Lezing over flora en fauna Kampina

DEN BOSCH | IVN Den Bosch presenteert op woensdag 3 november om 20.00 uur een lezing over de flora en fauna van de Kampina. Deze lezing wordt gegeven door Frans Kapteijns. Hij is een groot natuurliefhebber en kent als natuurgids en boswachter de Kampina als geen ander. In verband met de capaciteit van de zaal is aanmelden verplicht: ivndenbosch.nl. De lezing wordt gegeven in de Grote Zaal van de Brede Bossche School Nieuw Zuid aan de Jac. Van Looystraat 5 in Den Bosch. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis voor leden van de IVN/Vogel- en Natuurwacht ’s-Hertogenbosch e.o. Voor overige bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage van 2,50 euro gevraagd.

Ollie Trollie reist naar de sterren

ROSMALEN | Zondag 31 oktober om 15.00 uur is de kindervoorstelling 'Ollie Trollie reist naar de sterren (4+)' te zien in PERRON-3. Kom met het hele gezin kijken naar dit sfeervol en humoristisch poppentheater. Ollie Trollie wil dat zijn opa Bollie Trol met hem speelt. Maar die is druk met zijn grote liefhebberij; kijken naar de sterren. Ollie loopt mopperend weg. Kort daarna ontdekt hij tot zijn grote schrik dat zijn opa er niet meer is. Waar is opa Bollie Trol? In de ruimte? Tussen de sterren? Op de maan? Lukt het Ollie om zijn opa te bereiken en het weer goed te maken? Ollie Trollie maakt een spannende reis, natuurlijk samen met zijn maatje Vleermuis Vlerk. Kaarten kosten 12,50 en zijn te koop via www.perron-3.nl/agenda, bij de theaterkassa in PERRON-3, of telefonisch op 073-8507550.