Pétanque Union Bois le Duc heeft grootse plannen

DEN BOSCH | Met een zeer uitgebreide presentatie heeft het 4-koppige bestuur van Pétanque Union Bois le Duc onlangs haar plannen gepresenteerd aan haar bijna 100 tientjesleden. Dit zijn met name buurtbewoners die te kennen hebben gegeven volwaardig verenigingslid te willen worden van de jeu de boules-vereniging op het moment dat de eerder genoemde plannen werkelijkheid worden.

De plannen van Pétanque Union Bois le Duc zijn zonder meer groots te noemen. Niet kleinschalig beginnen met een paar baantjes, als ware een soort van buurtverenigingetje, maar meteen grootschalig met maar liefst 16 van duurzame LED-verlichting voorziene wedstrijdbanen. En dit alles op het terrein van voetbalvereniging s.v. C.H.C. aan De Fuik 10 in Den Bosch. Dit is in het midden van de Bossche volksbuurten De Kruiskamp en De Schutskamp.

Iedereen is welkom
Voorzitter Antoon van Mil licht de plannen van de vereniging toe: “Iedereen - ongeacht diens afkomst, sociale status of geaardheid - is bij ons van harte welkom. Wij zijn een vereniging van, maar zeker ook voor alle inwoners van ‘s-Hertogenbosch en omstreken. Door het groot aantal vooraanmeldingen hebben we de 16 banen direct nodig.”
Naast haar reguliere speeldagen wil Pétanque Union Bois le Duc in de nabije toekomst namelijk ook verschillende toernooien gaan organiseren voor zowel recreatieve- als wedstrijdspelers. De goedgevulde agenda is al te vinden op de website van de vereniging: www.puboisleduc.nl.

Trainingen
"We gaan ook trainingen verzorgen,” vervolgt Van Mil. "Het leuke is dat er heel veel in het spel zit en men dit pas door training ontdekt. Je leert daarbij niet alleen hoe een boule te spelen, maar bijvoorbeeld ook wanneer wel of niet te schieten, een boule te dubbelen en meer. Je ziet beginnende spelers al heel snel beter spelen na wat simpele trainingsoefeningen.” Van Mil doelt hiermee indirect op het feit dat ‘pétanque' - zoals jeu de boules officieel heet - niet alleen een spel is, maar ook een NOC-NSF erkende wedstrijdsport. Om die reden is de Bossche vereniging ook aangesloten bij de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB).

Het bestuur van Pétanque Union Bois le Duc heeft als doel de accommodatie, samen met het bestuur van C.H.C., op zaterdag 5 maart 2022 sportief te openen. Tot die tijd is het nog steeds mogelijk je aan te melden als tientjeslid via www.puboisleduc.nl. Daar vind je uiteraard ook alle aanvullende informatie over de vereniging.